вівторок, 20 липня 2010 09:33

Патріарх Кирило починає візит до України з Одеси

Патріарх Кирило починає візит до України з Одеси

Патріарх Московський і всія Русі Кирило з 20 по 28 липня здійснить пастирську поїздку Україною протягом розпочатої в 2009 році традиції щорічних тривалих відвідин цієї країни. Це буде третій візит патріарха до України.

Днями в інтерв'ю українським ЗМІ патріарх зізнався, що Україна дуже близька його серцю з багатьох причин, і "досить позитивно" оцінив зміни, що відбулися в Україні в останні місяці. Саме ці зміни в житті українського суспільства патріарх Кирило, за його словами, і хотів би побачити своїми очима.

Цього разу предстоятель Російської православної церкви розпочне поїздку до України не з Києва, а з Одеси. Відразу після прибуття у вівторок увечері він відвідає одеський кафедральний Успенський собор і Свято-Успенський чоловічий монастир міста.

Наступного дня патріарх освятить Спасо-Преображенський собор Одеси і відвідає будинок сиріт. 22 липня відбудеться зустріч предстоятеля Церкви з громадськістю міста.

24-25 липня патріарх Кирило відвідає Дніпропетровськ, де зустрінеться з духівництвом місцевої єпархії, освятить Воскресенський храм, що будується, здійснить літургію в кафедральному соборі, вшанує пам'ять героїв російсько-турецької війни біля монумента в Севастопольському парку, побуває на "Южмаше" і в обласній лікарні.

Київ, куди патріарх прибуде увечері 25 липня, стане кінцевим пунктом його української поїздки влітку 2010 року. Патріарх відвідає в Києві Софійський собор і Свято-Успенську Києво-Печерську лавру, де 26 липня, в повторення традиції, покладеної рік тому, пройде виїзне засідання Синоду Російської православної церкви.

27 липня патріарх здійснить урочистий молебень на Володимирській горі і відвідає Іонінський чоловічий монастир, де ознайомиться з церковно-громадськими проектами української православної молоді.

У свято святого рівноапостольного князя Володимира, 28 липня, патріарх Кирило відслужить літургію на Соборній площі Києво-Печерської лаври. Цього ж дня предстоятель повернеться до Москви.

Зауважимо, під час візиту Патріарха Московського і всія Русі Кирила до Одеси 3000 міліціонерів будуть забезпечувати громадський порядок.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Патріарх Кирило починає візит до України з Одеси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути