понеділок, 15 липня 2013 10:20

Папа Франциск помолився за примирення українців та поляків

Папа Франциск помолився за примирення українців та поляків
Фото: molbuk.ua

Папа Римський Франциск 14 липня, помолився за всіх загиблих під час Волинської трагедії і закликав народи України і Польщі до примирення у цьому питанні.

Папа Римський Франциск після завершення традиційної недільної меси закликав українців і поляків до примирення у питанні Волинської трагедії. Про це з посиланням на радіо "Ватикан" повідомляє "РБК-Україна".

Після традиційної недільної молитви у літній ватиканської резиденції Кастель Гандольфо, де Папа Франциск знаходиться зараз в "відпустці", він побажав примирення українського і польського народу в питанні Волинської трагедії. Після молитви "Ангел Господній" Папа Франциск, звертаючись до присутніх, сказав, що об'єднується у молитві з учасниками заупокійної Святої Меси в Луцькій кафедрі за жертвами Волинської трагедії з нагоди її 70-річчя.

"Ввіряю Божому милосердю душі жертв, а для їх народів прошу благодаті глибокого примирення і спокійного майбутнього, в надії і щирому співробітництві у спільному будівництві Царства Божого", - сказав Папа Римський.

При цьому Франциск підкреслив, що подібні дії були спровоковані націоналістичною ідеологією, і вони стали причиною не тільки десятків тисяч жертв, але також "завдали рани братству між польським та українським народами".

Нагадаємо, Волинська трагедія 1943 року - конфлікт, що супроводжувався масовим знищенням етнічного польського цивільного населення на територіях Генерального округу Волинь-Поділля, до вересня 1939 року перебували під управлінням Польщі, розпочатим в березні 1943 року і досягли піку в липні того ж року; відповідні дії польської боку, розпочаті з кінця літа 1943 року, призвели до значних жертв серед українського цивільного населення.

Зараз ви читаєте новину «Папа Франциск помолився за примирення українців та поляків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути