четвер, 11 липня 2013 19:37

Ватикан саджатиме за педофілію на 12 років

Ватикан саджатиме за педофілію на 12 років
Фото: reuters.com

Папа Римський затвердив нові закони, в яких педофілія і деякі інші види правопорушень визнані окремими злочинами. Раніше в законодавстві Ватикану такого поняття не було, передає Associated Press.

У нових законах, затверджених папою Римським Франциском, також вперше були згадані такі злочини, як дитяча проституція, створення та зберігання дитячої порнографії, а також деякі інші правопорушення. За злочини проти дітей порушникам у Ватикані загрожує до 12 років в'язниці.

Крім того, законодавство Ватикану було приведено у відповідність з міжнародними нормами про протидію військових злочинів, расової дискримінації, відмиванню грошей та деяким іншим злочинам, повідомляє Vatican Radio.

Також вперше як злочин було визнано розголошення внутрішньої інформації Ватикану. Тепер її передача або одержання каратиметься тюремним ув'язненням на термін від шести місяців до восьми років, а також штрафом у 2000 євро.

Нові закони були видані як "Moto proprio", тобто створені за власною ініціативою папи Римського, передає CNN. Понтифік є главою держави Ватикан і абсолютним монархом.

Раніше за домагання до дітей у Ватикані можна було отримати покарання по більш загальній статті про злочини проти "хороших звичаїв". Причина вживання настільки розмитого формулювання полягає в тому, що в основі законодавства Ватикану досі лежить звід законів Італії 1889 року. Дія ватиканського законодавства поширюється на кілька сотень людей, які проживають і працюють у цій державі.

Зараз ви читаєте новину «Ватикан саджатиме за педофілію на 12 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути