середа, 05 жовтня 2011 20:21

Ошукані пенсіонери з боєм пробивалися до прокурора Донецької області
8

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Більше 40 членів громадської організації "Спілка ошуканих вкладників", в основному пенсіонери, пікетували сьогодні прокуратуру Донецької області. Вони прагнули зустрічі з новим прокурором області Володимиром Вишинським з моменту його призначення 2 вересня.

Ошукані вкладники вимагали прокурорського втручання в розслідування кримінальних справ щодо кредитних спілок "Злата рось", "Добробуд" і "Росткапітал". Ці справи вже більше року перебувають у провадженні органів міліції, і, на думку потерпілих, штучно гальмуються. Крім того, жертви кредитних спілок звинувачують прокурорських працівників у тому, що вони не захищають їх інтереси в судах.

"По двом кредитним союзам - "Слов'янський" і "Союз пенсіонерів України" - справи дійшли до судів, але представник прокуратури "відбілював" підсудного Тиграна Арушаняна, замість того, щоб викривати, - розповів керівник акції Дмитро Верзілов. - Тільки блокуючи Ворошиловську райпрокуратуру, де працює цей так званий правоохоронець, ми домоглися його відсторонення від процесу".

Жертви кредитних спілок звинувачують міліцію у "кришуванні" шахраїв.

"Завдяки колишньому начальнику міліції міста Харцизька Федору Красноярову втік до США глава кредитного союзу "Злата рось" Сергій Меркулов, - стверджує Верзілов. - Постраждалі зловили Меркулова на вулиці і під руки привели в міліцію, а начальник міліції Краснояров відпустив. Спочатку дав втекти, а вже потім порушив кримінальну справу за привласнення грошових коштів та порушення порядку зайняття господарською діяльністю.

Днями з відповіді заступника голови облдержадміністрації ми дізналися, що шахрай благополучно дістався до Америки і необхідно вирішувати питання про його депортацію. Тим часом Федір Краснояров не покараний, а пішов на підвищення! Екс-начальник Харцизької міліції очолив один з райвідділів в Києві!".

"Злата рось" обдурювала людей більше шести років, від неї постраждали 4 тисячі жителів Харцизька. Меркулов, як запевняють вкладники, привласнив 23 мільйони гривень. Після того як у 2007 році "Злату рось" позбавили ліцензії, фінансова піраміда ще 3 роки продовжувала своє існування, переєструвавшись в ТОВ.

"Нам вдалося домогтися арешту голови КС "Добробуд" Сергія Гончарова, а глава "Росткапіталу" все ще перебуває на підписці, так що скоро може теж опинитися за кордоном. На жаль, на заяви жертв КС правоохоронці не відповідають, так що доводиться мітингувати. Якби ми не об'єдналися, не було б ніяких кримінальних справ", - підкреслив Верзілов.

Долаючи міліцейський опір, пенсіонери проникли в громадську приймальню прокуратури, після чого 9 пікетників були прийняті першим заступником прокурора області Олегом Сюсяйлом. Вкладники одночасно є споживачами комунальних послуг. Тому вони передали прокурору колективне звернення з вимогою підтримати їх позов до міськради про скасування рішення, яким квартплата в Донецьку виросла на 80%.

Жертви кредитних спілок заявили про готовність розбити наметове містечко біля будівлі обласної прокуратури, якщо їх не почують.

Зараз ви читаєте новину «Ошукані пенсіонери з боєм пробивалися до прокурора Донецької області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути