неділя, 11 липня 2010 12:08

Організатора акції проти катувань не посадили

Організатора акції проти катувань не посадили

В п"ятницю, 9 липня о 15.00 в Шевченківському суді, що на вул. Смірнова-Ласточкіна 10-Б, розпочався суд на організатором акції проти катувань в міліції 20-річний Михайлом Каменєвим. Міліціонери Шевченківського району звинуватили хлопця у порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій. За статтею 185-1 Кодексу про адміністративні правопорушення Каменєву "світило" відсидіти 15 діб.

"У залу суду зайшли люди. Суддя попросила вийти хлопців, які були у шортах. Вони вийшли, - каже Михайло. - Далі зачитали протокол. Я пояснив, що був заявником на проведення акції "Ні поліцейській державі", яка проходила 10 червня. Потім зачитав статті з міжнародного пакту про громадянські та політичні права, згадав справу Галустян проти Вірменії. Там був майже аналогічний випадок, звинуватили в незаконному блокуванні руху під час демонстрації".

За 15 хвилин від початку суду справу закрили за відсутністю складу злочину.

Активісти громадських організацій майже по всіх містах та обласних центрах проводили акції "Ні поліцейській державі" після загибелі 20-річного Ігоря Індило. В ніч з 17 на 18 травня студент помер у Шевченківському райвідділі міліції.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Організатора акції проти катувань не посадили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути