понеділок, 06 лютого 2017 14:07

"Олігархи все поховали в офшорах. Страждаємо тільки ми" - підприємці проти шалених податків
8

Під Полтавською облдержадміністрацією зібрались підприємці. Вимагають зменшити податки.

Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua.

Зійшлося до сотні мітингарів.

"Удвічі збільшувати податки - це знищення середнього класу. Бізнес змушений закриватись і звільняти робітників. Ми не проти підвищення мінімальної заробітної плати. Але виходить так, що всі соціальні пільги лягли на плечі підприємців. Сьогодні вимагаємо підготувати обласною владою листа до уряду, щоб збільшення податків було поступовим. Хоча б на 40-50 відсотків щопівроку, а не вдвічі за раз", - розповів Володимир Горбань, приватний перевізник.

Керівництво облдержадміністрації домовилось із мітингувальниками зібрати спільну комісію і вирішити, у який спосіб донести вимоги до президента, голови уряду і спікера Верховної Ради.

"Підприємці пережили 1990-ті, три дефолти, але нам продовжують перекривати кисень. Так було і при Януковичу, продовжується і при Порошенкові. Олігархи все поховали в офшорах і податків не платять, страждаємо тільки ми. Враховуючи підвищення комунальних платежів, мінімальної зарплати і збільшення податків удвічі, все це закладеться в ціну товару чи послуги. Тому в першу чергу постраждає українець. У період кризи потрібно стимулювати підприємництво, а не змушувати закриватись", - сказала Алла Лук'янчикова, організатор акції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підприємці закривають перукарні і центри краси.

Акції підприємців провели в кількох містах України. Органи місцевого самоврядування вже зменшили податки в Миргороді на Полтавщині і Конотопі на Сумщині. В Полтаві міськрада відмовилась це робити.
Зараз ви читаєте новину «"Олігархи все поховали в офшорах. Страждаємо тільки ми" - підприємці проти шалених податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути