понеділок, 30 січня 2017 09:11

Підприємці закривають перукарні та центри краси

Підприємці закривають перукарні та центри краси

Підприємці масово закривають перукарні та центри краси та переходять працювати в підпільний режим. Про це Gazeta.ua розповіла власниця перукарні у Вінниці Людмила.

"Уже почали перевірки. За кожного неоформленого працівника серйозний штраф. Раніше мої працівники були оформлені як приватні підприємці. Податку не сплачували. У грудні підприємництво позакривали. А тепер нова проблема — штрафи. В мене працюють 10 людей. Аби платити всім мінімальну зарплату треба мати на рахунку 70 тисяч гривень. Гроші потрібні, щоб виплати зарплати, розрахуватися за оренду, заплатити комунальні і закупити хімію. Тоді стрижка у перукарні має коштувати 100-150 гривень, а не 40-60 гривень, як зараз", - пояснила власниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лопнув ще один банк

Майстри припиняють роботу і переходять працювати підпільно. Приміщення перукарні закриють і здаватимуть в оренду.

"Думаємо над тим, щоб зняти якийсь непримітний підвал і працювати без вивісок і сплати податків, - додає жінка. - Ми просто не зможемо оплатити всі податки, які від нас вимагають. Держава не забезпечить нам клієнтів. Зараз перукарні працюють у збиток. Якщо раніше обслуговували до 30 клієнтів у день, то тепер 10-15".

Трьох підприємців із Вінниччини покарали за неоформлених працівників. У Калинівці та Мурованих Курилівцях викрили людей, яких не оформили на роботу. Вони працювали неофіційно та без трудових книжок. У Жмеринці фірма не виплатила найманому робітнику 4500 грн зарплати.
Зараз ви читаєте новину «Підприємці закривають перукарні та центри краси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути