пʼятниця, 27 січня 2017 09:57

Луснув ще один банк

Луснув ще один банк

Нацбанк визнав банк "Фортуна" неплатоспроможним. За даними Нацбанку, його потрібно було серйозно докапіталізувати торік. Нацбанк спільно з банком розробив план докапіталізації.

АТ "Фортуна-банк" подало до Національного банку план реструктуризації, який передбачав виконання низки заходів з метою докапіталізації установи. Протягом 2016 року керівництво та власник істотної участі банку вживали заходи для виконання вимог з докапіталізації. Зокрема, шляхом погашення кредитів позичальників - пов'язаних осіб, спрямування коштів субординованого боргу в основний капітал банку, повідомляє Нацбанк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банк "Михайлівський" подешевшав у 36 разів

Здійснені керівництвом АТ "Фортуна-банк" та власником істотної участі цього банку заходи щодо його докапіталізації були недостатні для забезпечення позитивного значення регулятивного капіталу станом на 1 січня 2017 року.

Національний банк наголошує, що 91% (2 167 осіб) усіх вкладників АТ "Фортуна-банк" отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму в 200 тис. грн. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої фондом. Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладів в близько 96 млн грн.
Зараз ви читаєте новину «Луснув ще один банк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути