понеділок, 25 травня 2015 14:19

Однопартійця Меркель не впустили до Росії

Однопартійця Меркель не впустили до Росії
Карл-Ґеорґ Вельманн

Російські прикордонники відмовили у в'їзді на територію РФ депутатові Бундестагу, експерту фракції ХДС/ХСС із зовнішньої політики Карлу-Георґу Вельманну.

Про це у понеділок, 25 травня, повідомляє DW.

Вельманн розповів журналістам, що відбув до Москви за запрошенням в участі у "переговорах щодо майбутнього України, де мало б особливо йтися про залучення Росії". Однак, за його словами, після прибуття до аеропорту Москва-Шереметьєво йому було відмовлено у в'їзді до Росії та поінформовано про заборону на в'їзд на територію РФ до 2019-го року. Однопартієць канцлерки ФРН Анґели Меркель мусив повернутися до Берліна найближчим авіарейсом.

"Я не розумію таких дій і не можу це ніяк пояснити", - прокоментував Вельманн. Посол ФРН у Росії вже висловив офіційний протест МЗС РФ.

Нагадаємо, що у Москві Вельманн мав провести переговори з головою комітету у закордонних справах Ради Федерації Костянтином Косачевим, який, за словами німецького депутата, заздалегідь підтвердив запрошення.

Зараз ви читаєте новину «Однопартійця Меркель не впустили до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути