пʼятниця, 27 грудня 2013 20:53

Спецтема: Євромайдан-2013

Самотній пенсіонер пожертвував Євромайдану 8 тисяч гривень

Самотній пенсіонер пожертвував Євромайдану 8 тисяч гривень
Фото: zn.ua

79-річний Олексій Шова з райцентру Сторожинець Чернівецької області 23 грудня у районному штабі партії "Батьківщина" залишив 8 тис грн. Казав, аби передали на потреби Євромайдану.

"До нас прийшов старенький чоловік. Раніше я його не знала, - розповідає керівник Сторожинецької районної громадської приймальні ВО "Батьківщина" Катерина Ракоча. - Спочатку розпитав, як у нас справи, як ми дивимось на ситуацію в державі. Потім запитав, чи приймаємо гроші, аби визволити Юлію Тимошенко. Я запропонувала йому кинути кошти у скарбничку для пожертв на Євромайдан. На це він відповів: "Всі не вмістяться у скарбничку" - і кинув на стіл цілу купу стогривневих купюр. Там було вісім тисяч. Я була шокована від побаченого. Ми пояснили пану Олексію, що пожертви збираються на підтримку людей, які стоять на Євромайдані. Він погодився і підписав розписку".

Пенсіонер мешкає у двокімнатній квартирі у центрі міста. До пенсії з родиною жив у Москві, там залишилося троє його дітей – два сини та донька. У Сторожинці живе сам, щомісяця отримує 4 тис грн пенсії. Дві пожертвував на Євромайдан.

"Хочу, аби Юлія Тимошенко була на свободі, - розповідає Олексій Шова. – На Майдан не можу йти, бо хворію. Мені скоро "вісімдесятка" стукне. Гроші приніс, аби люди могли вистояти. У Росії нема нічого доброго – з власного досвіду кажу. Але не треба з мене робити героя".

Зараз ви читаєте новину «Самотній пенсіонер пожертвував Євромайдану 8 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути