вівторок, 14 червня 2011 12:00

Одеса перемогла в рейтингу кращих міст для життя

Одеса перемогла в рейтингу кращих міст для життя

Одеса стала переможцем рейтингу журналу "Фокус" "55 кращих міст для життя в Україні". Краще місто обирали за тринадцятьма критеріями, зокрема, екологія, ціни на житло, рівень злочинності, інфраструктура, заробітні плати, рівень безробіття, культурна і туристична привабливість.

Вперше за п'ять років існування рейтингу кращим для життя в Україні стало південне місто України. У минулому році переможцем рейтингу був визнаний Харків, а до цього перше місце займали західноукраїнські міста - Львів, Чернівці, Івано-Франківськ.

"Для Одеси - найбільшого морського порту країни - головну роль в цьому зіграли високий рівень ділової активності і практично повністю працевлаштоване населення", - зазначає видання.

У першу п'ятірку також увійшли Київ та Івано-Франківськ, які вже другий рік поспіль зберігають свої позиції, а також Львів. Харків, на цей раз опинився на п'ятому місці.

"Падіння пояснюється не стільки погіршенням показників міста, скільки більш активним розвитком інших міст", - пояснили автори рейтингу.

Що ж стосується столиці, то їй піднятися на першу сходинку заважає "несприятлива екологічна ситуація і високі ціни на нерухомість".

Найбільшу позитивну динаміку показав Чернігів. У порівнянні з торішнім рейтингом він піднявся на сімнадцять позицій.

Журнал "Фокус" також провів опитування серед своїх читачів на тему: "Найкраще місто для життя", в якому взяли участь понад 5 тисяч осіб. За результат опитування в першу п'ятірку увійшли Львів (29 відсотків респондентів), Київ (24,7%), Одеса (9,1%), Івано-Франківськ (4,1%), Тернопіль (4,2%).

Повну версію рейтингу у форматі pdf можна подивитися тут.

Зараз ви читаєте новину «Одеса перемогла в рейтингу кращих міст для життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути