Ексклюзиви
вівторок, 24 січня 2012 11:56

Обіцяного підвищення зарплат військовослужбовцям не було і не буде

Обіцяного підвищення зарплат військовослужбовцям не було і не буде

У грудні міністр оборони України Михайло Єжель запевнив, що зараз триває робота над тим, аби з наступного року зарплатня військовослужбовців зросла на 55%.

"Колись грошове утримання українських контрактників становило близько 1200 гривень, – пояснив Єжель. - Сьогодні військовослужбовці за контрактом отримують дві і більше тисячі гривень. Ті, хто має відповідну вислугу, отримують три і більше тисячі гривень. Наприклад, командири взводів сьогодні отримують близько трьох тисяч гривень, а командири частин та з'єднань – близько п'яти тисяч гривень".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо бюджет не змінять, вчителі та медики не матимуть зарплати два місяці

Військовослужбовці запевняють, що зарплатню їм не підвищили і сказали, аби підвищення не чекали.

"За січень отримав 1200 гривень, – поділився контрактник Володимир з Харкова. – У грудні давали на 500 гривень більше. У бухгалтерії сказали, що мають закрити звітній рік, то видали премії наперед і за січень. А так в середньому на місяць виходить 1400 гривень. Запитував у бухгалтерки – коли ж зарплатню збільшать, сказала, що ці півроку точно ні. З Києва пояснили, що гроші, котрі мали пустити на військовослужбовців – пустять на ЄВРО 2012".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліціонерам пообіцяли підвищити мінімальну зарплату

Чоловік розказує – отримувати таку мізерну зарплатню соромно.

"У нас контрактники не отримують по 2 і більше тисячі гривень, – каже сержант з окремого полку зв'язку Повітряного командування "Південь" з міста Одеси. Ім'я та прізвища не називає.

– Навіть хлопці, котрі прослужили по 15 років, таких зарплат не мають. Єжель каже, що командири частин отримують по 5 тисяч гривень. Це все одно, що рахувати депутатську зарплатню. Ні командири частин, ні депутати на ту зарплатню не живуть. То їм просто на цигарки держава виділяє".

Зараз ви читаєте новину «Обіцяного підвищення зарплат військовослужбовцям не було і не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути