пʼятниця, 30 квітня 2010 17:01

Обама заборонив бурити нафтові свердловини біля узбережжя США

Обама заборонив бурити нафтові свердловини біля узбережжя США

До встановлення причин вибуху на нафтовій платформі Deepwater Horizon в Мексиканській затоці в США тимчасово припинили буріння нових нафтових свердловин. Рішення прийнято у Білому домі.

"Ми не дамо дозволу ні на одне додаткове буріння, поки не з'ясуємо, що сталося", - заявив радник Білого дому Девід Аксельрод.

На початку тижня Білий дім категорично відмовлявся забороняти буріння. Прес-секретар Білого дому Роберт Гіббс тоді заявив, що витік в Мексиканській затоці ще не причина відмовлятися від видобутку вуглеводнів у відкритому морі. "Чесно, я сумніваюся, що це перший і останній такий інцидент", - відзначав Гіббс.

У березні президент Барак Обама пропонував збільшити масштаби буріння, сподіваючись примусити республіканців підтримати законопроект про протидію глобальним змінам клімату.

Нафтова пляма з платформи Deepwater Horizon, що вибухнула 20 квітня і спричинила загибель 11 осіб, вже досягла дельти Міссісіпі і узбережжя Луїзіани. Вона становить загрозу сотням видів риб, ссавців, рептилій і рослин, а також знаменитим фермам устриць. У США вже подейкують про найбільшу в історії країни екологічну катастрофу.

Стримати пляму не вдається. Напередодні співробітники берегової охорони почали підпалювати вуглеводні, але ні до яких значних результатів це не призвело. Нафта б'є з платформи зі швидкістю до п'яти тисяч барелів у день. Над затокою дме сильний вітер, який заважає проведенню робіт і ще швидше жене пляму до континенту.

Коли розвидниться, експерти перевірять дані про забруднення узбережжя і оцінять заподіяний збиток.

Infox.ru, Gzt.ru

Зараз ви читаєте новину «Обама заборонив бурити нафтові свердловини біля узбережжя США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути