четвер, 23 липня 2009 10:35

Обама пообіцяв, що американці покинуть Ірак до кінця 2011 року

Обама пообіцяв, що американці покинуть Ірак до кінця 2011 року
Президент США Барак Обама пообіцяв прем"єр-міністру Іраку Нурі аль-Малікі на зустрічі в Білому домі, що Вашингтон дотримуватиметься подальшого графіка виведення військ з Іраку.

Американський президент запевнив іракського прем"єра, що американські сили залишать Ірак до кінця 2011 року згідно з раніше оголошеним планом.

Виступаючи перед журналістами після переговорів "тет-а-тет" зі своїм гостем, Обама заявив, що задоволений прогресом із забезпеченням безпеки в Іраку, але попередив, що насильство в цій країні буде продовжуватися.

Обама пообіцяв аль-Малікі, що США працюватимуть зі своїми партнерами в Раді безпеки ООН над скасуванням міжнародних санкцій, введених проти Іраку після війни в Перській затоці у 1991 році. За словами глави Білого дому, Ірак не повинен страждати "через гріхи поваленого диктатора" Саддама Хусейна.

Нагадаємо, 30 червня США завершили виведення бойових частин з Багдаду та інших іракських міст згідно із раніше укладеною угодою, передає РБК.

Зараз ви читаєте новину «Обама пообіцяв, що американці покинуть Ірак до кінця 2011 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути