пʼятниця, 06 грудня 2013 13:39

Нікас Сафронов піде на Майдан із 2 охоронцями

Нікас Сафронов піде на Майдан із 2 охоронцями
Фото: gazeta.ru

Московський художник Нікас Сафронов збирається відвідати столичний Майдан Незалежності у супроводі 2 охоронців. Про це він сказав кореспонденту Gazeta.ua під час відкриття своєї виставки "Вибране" у столичному музеї історії Києва.

"Під час свого перебування у Києві хочу сходити на Майдан. До мене вже приставили двох охоронців. Йти на Майдан друзі забороняють, але мені дуже хочеться побачити все на власні очі", - сказав він.

"У Москві про вашу революцію розказують страшні речі. На відкриття виставки зі мною мало їхати багато друзів. Але вони побоялися. Як повернуся, розкажу їм, що насправді у вас не так страшно: магазини не грабують, людей не вбивають", - додав він.

Також Сафронов підкреслив, що в політику він не вмішується, але при цьому поважає громадську позицію українців.

"Дивився по телевізору, як українці розказували, що їм дасть вступ до Євросоюзу. Одна дівчина сказала, що буде вільною. Але я так і не зрозумів: від чого і від кого вона стане вільною? Якийсь чоловік сказав: "Всі громадяни Євросоюзу лікуються в Німеччині і відпочивають в Італії. Я теж так хочу жити". Таким порадив би працювати над тим, щоб гарні лікарні були у вашій країні. Займіться своїми проблемами всередині", - сказав художник.

"Люди думають, що в Європі вони сидітимуть на печі, а їм щомісяця хтось приноситиме гроші. Таку кількість людей там ніхто не прогодує", - додав він.

 

Зараз ви читаєте новину «Нікас Сафронов піде на Майдан із 2 охоронцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути