понеділок, 26 вересня 2016 14:52

Незвичайні види транспорту різних країн, що здивують українців
5

1. Підвісна залізна дорога в Німеччині

У німецькому місті Вупперталь з 1901 року діє підвісна залізна дорога. Її довжина — 13,5 км, пише hronika.info. Щодня нею користуються близько 82 тис. чоловік. 10 км дороги проходять над руслом річки Вуппер на висоті близько 12 м.

  wikimedia.org
wikimedia.org

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять традиційних свят різних країн світу, які здивують українця

2. Водне таксі в Таїланді

Для пересування каналами Бангкоку жителі та гості таїландської столиці використовуються великі човни, повідомляє hronika.info. Через те, що з їх допомогою люди частіше дістаються до місць призначення швидше, аніж іншим транспортом, їх називають водним таксі. Зупинити човен, як і автомобіль, можна в будь-якому місці на водному каналі Бангкоку.

  hronika.info
hronika.info

3. Автобус-амфібія в німецькому Гамбурзі

"Амфібус" або автобус-амфібія став туристичною пам'яткою Гамбурга, пише avtoblog.ua. Це транспорт, який може рухатися як звичайною дорогою, так і водою. За рух по воді у автобуса відповідають два спеціальні гвинти. При цьому двигун продовжує працювати так само, як і під час руху звичайним асфальтом. Автобус вміщує в себе до 50 чоловік. Останнім часом "амфібус" став справжнім туристичним атракціоном. Тому за 80-хвилинну поїздку на ньому доведеться заплатити від 20 до 28 євро.

  15mscience.org
15mscience.org

4. Рікші на вулицях Японії

Хоча рікші як вид транспорту з'явилися ще в 19 столітті і зараз є досить непрактичними, їх і досі можна зустріти в Японії, зазначається на hronika.info. Рікша — це двоколісний візок. За дві дерев'яні палиці його тягне за собою візник, частіше — чоловік. Як правило, рікші розраховані на одну або дві людини. Цей вид транспорту — частина історії та культури країни. Тому сьогодні рікші популярні як туристичний атракціон.

  django-istra.com
django-istra.com

5. Потяг на магнітній подушці в Китаї

Незвичайний потяг в китайському Шанхаї носить назву Маглев. Це скорочення від словосполучення "магнітна левітація". Така назва з'явилася через конструкцію потяга: він тримається над полотном дороги і рухається завдяки силі електромагнітного поля. Тому у процесі руху він не торкається рейок. Маглев — надшвидкісний потяг. Може розвивати швидкість до 431 км на годину, пише hronika.info.

  wikipedia.org
wikipedia.org
Зараз ви читаєте новину «Незвичайні види транспорту різних країн, що здивують українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути