середа, 21 вересня 2016 18:22

П'ять традиційних свят різних країн світу, які здивують українця
5

1. Місто, яке з'являється та зникає за сім днів у США

В американському штаті Невада щороку відбувається свято під назвою "Людина, що горить". Воно проходить у місті Black Rock City. Насправді, такого міста не існує. Щорічно його відбудовують спеціально для святкування, пише reading.com.ua.

Свято триває сім днів. За цей час його жителі мають змогу споглядати скульптури, інсталяції та художні витвори практично усіх видів мистецтва. Під час святкування ніхто не має права користуватися грішми, тому жителі повністю забезпечують себе водою та їжею напередодні. Головний атрибут свята — гігантська скульптура людини, яку в один із останніх днів святкування спалюють.

Це свято проводиться з метою засудити рамки, які ставить перед людиною сучасне суспільство.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 звичаїв, які здивують українця в Японії

2. У Таїланді влаштовують бенкет для мавп

Щорічно для приматів жителі Таїланду накривають королівський стіл з різноманітними фруктами та овочами. На обід "запрошують" близько 600 мавп, зазначає animalworld.com.ua.
Бенкет проходить на честь бога Рами, який, згідно з легендою, разом з армією мавп здобув перемогу над багатьма своїми противниками.

 

3. Спортивне сирне свято у Великій Британії

У травні в Англії, в місті Глостер, відбувається традиційне спортивне свято. Для нього використовується незвичайний спортивний інвентар — головка сиру. Суть свята у тому, що учасники пускають котитися сир крутим схилом пагорба і біжать слідом. Перший, хто долає фінішну межу і хапає сир, визнається переможцем. Приз — та сама головка сиру, за якою гнався спортсмен.

Хоча на перший погляд свято виглядає як забавка, насправді воно навіть визнане небезпечним. Не усі учасники можуть бігти вниз схилом. Інколи у них трапляються переломи чи розтягнення, пише reading.com.ua. А оскільки сир інколи може котитися зі швидкістю 150 кілометрів на годину, у небезпеці опиняються і глядачі дійства.

 

4. В Японії голі чоловіки привертають удачу

Це незвичайне свято проходить в Японії ще з 767 року, повідомляє animalworld.com.ua. У день святкування в храмі Saidaji збирається три тисячі чоловіків віком від 23 до 43 років. Із одягу на них — лише пов'язки на стегнах. Мета свята — привернути удачу. У Японії вважається, що дотик до голої людини відводить усі нещастя. Тому після молитви у храмі голі чоловіки виходять на вулицю і сотні людей намагаються до них доторкнутися. Усе це відбувається взимку.

 

5. Битва томатами в Іспанії

Традиційно в іспанському місті Буньоль проходить свято "Томатіна". Під час його святкування протягом цілого тижня серпня у місті проходять масові бої томатами. Дійство починається тоді, коли доброволець залізе на намилений стовп і дістане приз, що висить на верхівці — в'ялений свинячий окіст. Після цього розпочинається бій помідорами, який триває рівно годину. На один бій витрачається приблизно 150 тисяч томатів, повідомляє reading.com.ua.

 
Зараз ви читаєте новину «П'ять традиційних свят різних країн світу, які здивують українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути