вівторок, 15 квітня 2014 06:05

Небесну сотню у Тернополі вшанували деревами "з німбами"
4

Фото: прес-служба міської ради

Гай зі 100 дерев у вигляді цифри "100" висадили у парку Національного відродження у Тернополі. Таким чином влада міста вирішила вшанувати героїв Небесної сотні.

Про це повідомили у прес-службі міської ради.

Для посадки вибрали особливі саджанці --  катальпи, їх по-іншому ще називають "небесними деревами". А все через те, що листя виділяє специфічний сік, який розбризкується по периметру крони. Тому трава та інші рослини під катальпою не ростуть, створюючи символічне коло довкола дерева. І це коло дуже схоже на зображення німба.

Раніше на цьому місці у парку були старі сухостійні тополі. Їх вирубали, а територію вирішили засадити новими деревами. Відтепер це офіційно "Гай Небесної сотні".

Висаджували деревця працівники Тернопільської мерії на чолі із мером, його заступниками та депутатами міськради.

"Ця алея, яку ми сьогодні створили, буде нагадувати тернополянам про Героїв Майдану. Також ми зможемо тут проводити заходи з вшанування пам'яті Небесної сотні", - зауважив міський голова Тернополя Сергій Надал.

За його словами, катальпи, хоч і "заморські" дерева, але у нас добре приживаються.

"Висаджувати у Тернополі катальпи ми почали ще минулого року, нам їх порекомендували екологи. Катальпи – заморські дерева, котрі добре приживаються в Західній Україні, вони схожі на каштани і мають до 15-18 метрів висоти", - сказав Сергій Віталійович.

Варто додати, що крім "Гаю Небесної Сотні", на Тернопільщині уже існує ліс на честь Героїв Майдану. Його висадили громадські активісти наприкінці березня у Бережанському районі Тернопільщини. Для цього використали 20 тисяч сосен.

Зараз ви читаєте новину «Небесну сотню у Тернополі вшанували деревами "з німбами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути