понеділок, 12 квітня 2010 12:27

Назначили дату похоронів жертв смоленської авіакатастрофи

Назначили дату похоронів жертв смоленської авіакатастрофи

Головна церемонія похоронів загиблих в авіакатастрофі під Смоленськом призначена на суботу, 17 квітня. Вона буде присвячена всім загиблим в результаті аварії президентського літака.

Про це повідомив заступник глави канцелярії президента Польщі Яцек Сасіна. На церемонії також будуть присутні глави іноземних держав.

Однак остаточна дата може бути змінена, оскільки церемонія пройде тільки після того, як в Польщу будуть доставлені тіла всіх загиблих поляків.

"Ніхто не уявляє собі ситуації, щоб президент був похований без дружини", - сказав Сасіна. Тіло Марії Качинської досі не вдалося ідентифікувати.

У неділю, 11 квітня, на смоленському аеродромі Північний пройшла урочиста церемонія прощання з президентом Польщі Лехом Качинським, в якій взяв участь голова російського уряду Володимир Путін. В останню путь в Смоленську польського президента проводили з військовими почестями.

Тіла всіх загиблих в авіакатастрофі перевезені до Москви для упізнання. У російську столицю з Польщі прибувають родичі загиблих. Понад 130 людей прилетіли в аеропорт Домодєдово в ніч на понеділок. Без проблем упізнати можна лише 14 тіл, ще 20 зможуть ідентифікувати судові патологоанатоми. Для пізнання решти загиблих знадобиться експертиза ДНК.

Нагадаємо, що 10 квітня під Смоленськом зазнав аварії президентський літак, на борту якого перебували 96 осіб, у тому числі президент Польщі з дружиною і частина політичної еліти країни. За попередніми даними, літак зачепився за верхівки дерев через погану видимість.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Назначили дату похоронів жертв смоленської авіакатастрофи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути