понеділок, 03 вересня 2012 02:28

Найбільшу чашку капучино приготували в Хорватії

У столиці Хорватії Загребі бариста приготували чашку капучіно об'ємом 2012 літрів, ставши тим самим рекордсменами Книги рекордів Гіннесса, повідомляє The Daily Telegraph.

Автор: Фото: dalje.com
 

Для приготування рекордної чашки їм знадобилося 22 кавомашини, які були встановлені на центральній площі міста.

"Найбільша чашка капучіно" - нова категорія в Книзі рекордів Гіннеса. Як пояснив представник організації, для кожної нової категорії вводиться мінімальна вимога. У даному випадку воно склало 1500 літрів.

Спонсором заходу, в якому брали участь більше тисячі чоловік, стала австрійська компанія Julius Meinl Group. Рекорд був приурочений до ювілею компанії - в 2012 році їй виповнилося 150 років.

Як відзначає хорватське видання Zagrabancija, підготовка до приготування найбільшої чашки капучіно зайняла три місяці, а бариста заради нового рекорду приїхали в Загреб з усієї країни. Кожна чашка кави, яка потім була вилита у величезну ємкість, була приготована по класичному рецепту: одна частина еспрессо, одна-теплого молока і одна молочної піни.

У 2009 році 80 бариста в Празі заявили, що вони приготували 2117 літрів капучино, проте до Книги рекордів Гіннесса їх результат внесений не був.

Зараз ви читаєте новину «Найбільшу чашку капучино приготували в Хорватії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути