середа, 25 листопада 2015 14:24

"Найбільша помилка Європи - поступитися Україною через Сирію" - французький філософ

"Найбільша помилка Європи - поступитися Україною через Сирію" - французький філософ
Бернар-Анрі Леві. Фото: nv.ua

Найбільшою помилкою Європи буде поступитися Росії в питаннях України через Сирію. Таку думку висловив відомий французький філософ і політичний консультант Бернар-Анрі Леві. Він прибув у Вашингтон напередодні візиту президента Франції Франсуа Олланда в Білий дім, повідомляє "Голос Америки".

В аналітичному центрі "Атлантична рада" Бернар-Анрі Леві поділився з аудиторією своїм баченням того, як світ може побороти ісламістів і чи можлива у цьому завданні співпраця з Росією.

"Мене непокоїть, що сирійська афера може працювати як спосіб відволікти увагу і допомогти Путіну накласти свої руки на Україну. Це буде справжній сором, якщо ми будемо такими сліпими, впертими та нерозумними, щоб не продовжувати слідкувати за тим, що відбувається в Україні, пояснюючи, що ми переживаємо за ІДІЛ", - зауважив політичний консультант.

Леві вважає, що Європа як проект перестала розвиватися. Саме Україна може допомогти їй повернути свою силу та ідентичність.

"Я був на Майдані двічі. На початку і в його найтемніший час. Коли великий народ стукає у двері Європи, ми маємо відповісти. В цій замерзлій Європі, яка має таку низьку довіру до власних цінностей, це шанс мати Україну, яка в неї вірить. Україна дає нову, свіжу духовну кров європейському проекту", - заявив філософ.

Закликає не зачаровуватися Путіним.

"Його основна мета – Європа. Це помста за те, що, на його думку, Європа несе відповідальність за розпад Радянського Союзу. Але для нього це також батьківщина декадансу, фемінізму. Він бачить свою ціль як протистояння з Європою як з культурною єдністю та політичним проектом".

Нагадаємо, що президент Франції Франсуа Олланд ініціює створення коаліції проти терористичної загрози ІДІЛ. Він хоче, щоб до неї увійшли США та Росія.

Зараз ви читаєте новину «"Найбільша помилка Європи - поступитися Україною через Сирію" - французький філософ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути