четвер, 17 березня 2016 18:26

Нацрада заборонила 14 російських каналів

Нацрада заборонила 14 російських каналів
Фото: uadigital.tv

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вилучила з переліку дозволених для ретрансляції в Україні програм 14 російських телеканалів.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Нацради.

Вилучено, зокрема, такі телепрограми: "Радость моя", "Музыка Первого", "Оcean–TV", "HD Life", "ТДК (Телевизионный Дамский Клуб)", "24 Док", "Детский", "STV", "Индия ТВ", "Здоровое телевидение", "Ля-минор ТВ", "Еврокино", "Drive", "Мать и дитя".

В ефірах телеканалів була зафіксована комерційна реклама, розповсюдження якої в ефірах іноземних телеканалів в Україні заборонена, якщо вони не підпадають під Європейську конвенцію про транскордонне телебачення.

Крім того на каналах зафіксовано й інші порушення українського законодавства.

Так, на телеканалі "Детский" зафіксовано трансляцію анімаційних роликів "Мультироссия", які входять до циклу коротких мультфільмів, що містять популяризацію різних міст і регіонів Російської Федерації і мають ідеологічний характер. Зокрема, демонструвалися короткі заставки "Моя родина - Россия", "Столица нашей родины - Москва", "Автомат калашникова - наше национальное достояние" тощо.

На інших каналах також транслювалися аудіовізуальні твори за участі Валерії, Йосипа Кобзона, Григорія Лепса, Сергія Безрукова, Олега Газманова, Юрія Гальцева та Олександра Розембаума, які внесені відповідно до абзацу десятого частини другої статті 6 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" Міністерством культури України до Переліку осіб, що загрожують національній безпеці України.

Трансляція фільмів за участю Жерара Депардьє, який є в переліку осіб, що загрожують національній безпеці України, зафіксована на телеканалі "Еврокино".

Зараз ви читаєте новину «Нацрада заборонила 14 російських каналів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути