середа, 20 березня 2013 16:14

На журналіста Кисельова, який образив Януковича, слід подати до суду - юрист

На журналіста Кисельова, який образив Януковича, слід подати до суду - юрист
Дмитро Кисельов. Фото: navalny.livejournal.com

Кандидат юридичних наук Станіслав Батрин просить українське Міністерство закордонних справ сприяти притягненню журналіста Дмитра Кисельова до відповідальності за образу президента України Віктора Януковича в ефірі телеканалу "Россія". Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Коментуючи візит Януковича до Росії журналіст припустився непрофесійних висловлювань щодо президента і незалежності держави "Україна". Свої особисті міркування він супроводжував звинуваченнями на кшталт "прямая сдача страны", "Янукович как ошпаренный..", "дела у него дрянь", "возможностей у Киева сделать достойный выбор все меньше". Це непрофесійно, коли людина для свого рейтингу публічно принижує президента, а в його особі державу "Україна" і український народ", - вважає юрист.

На його думку, дії Кисельова не тільки не відповідають професійній етиці в журналістиці, а й можуть бути розцінені як умисне спрямування на породження ненависті, ворожнечі, приниження людської гідності такої соціальної групи як народ України. А це карається статтею 282 Кримінального кодексу Російської Федерації. Тому на журналіста можна подати до суду.

"Мене дивує, що з українського боку на сьогодні немає жодної реакції. Держава мала б звернутися до російського МЗС з нотою протесту. Бо так не можна ставитися до інституту глави держави іншої країни. Який би президент не був, журналіст не може такими образливими словами коментувати його дії. Держава в кінці кінців має відновити до себе повагу", - сказав Батрин.

Він відмітив, що нота протесту маже нести дипломатичні наслідки. Може навіть бути відновлена практика "чорних списків", і Кисельов стане персоною нон-грату в Україні.

Зараз ви читаєте новину «На журналіста Кисельова, який образив Януковича, слід подати до суду - юрист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути