вівторок, 17 січня 2012 16:54

На Закарпатті встановлюють кнопки термінового виклику міліції

На Закарпатті встановлюють кнопки термінового виклику міліції

У великих магазинах, кав'ярнях, автозаправних станціях Закарпаття найближчим часом з'явиться понад сотня кнопок термінового виклику міліції. Їх вже почали встановлювати. Наразі в Ужгороді таких кнопок працює 8, у решті населених пунктів Закарпаття – ще 45.

"Практика встановлення кнопок виклику міліції запроваджується в Україні вже чотири роки. Однак раніше населення рідко користувалося цією послугою. Аби привернути увагу людей до профілактики злочинності, старі кнопки переоблаштовують та встановлюють нові", - розповів Gazeta.ua інспектор у зв'язках з громадськістю управління Державної служби охорони при УМВСУ в Закарпатській області Олександр Коробко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глухонімі можуть викликати міліцію по СМС

За його словами, кнопки виклику міліції розташовують у місцях найбільшого скупчення людей, переважно в середині приміщень. Оскільки ті під'єднані до загальної системи  Державної служби охорони.

"Одна з таких кнопок розташована, скажімо, у цілодобовій аптеці "Жива вода" по вулиці Фединця в центрі Ужгорода. Тут щодня проходить дуже багато людей – не лише мешканців міста, а й сусідніх районів, оскільки поруч знаходиться автовокзал. Якщо, наприклад, на вулиці виникла бійка або від когось поцупили мобільний телефон, людина може зайти до аптеки і натиснути на кнопку", - каже інспектор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович попросив міліцію берегти людське здоров'я і бюджетні гроші

Міліція до місця виклику прибуде за 3-5 хвилин. Відтак за потреби до затримання злочинця залучатимуться й решта працівників патрульної служби.

Аби кнопки виклику стали помітнішими, біля них встановлюють червоно-жовто-сині наліпки з відповідною інформацією.

"Таким чином міліція сподівається залучити до попередження скоєння злочинів і самих людей. Адже часто саме пересічні громадяни стають свідками порушення закону. Крім того, помітивши кнопку тривожного виклику міліції, не виключено, що й сам злочинець ще раз подумає, чи варто йому скоювати порушення", - зазначив Коробко.

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті встановлюють кнопки термінового виклику міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути