середа, 23 листопада 2016 20:58

На території однієї країни не повинно бути кілька православних церков - експерт

На території однієї країни не повинно бути кілька православних церков - експерт
zz.te.ua

Українська влада має попрацювати над покращенням економіки і оборони. Від цього суспільство стане згуртованим. Тільки тоді можна говорити про самостійність церкви, яку складають українці.

Таку думку Gazeta.ua висловив релігієзнавець Віктор Єленський.

"Ще 2009-го патріарх Кирил сказав, що українцям треба переглянути свій вибір і стати частиною "русського міра". Адже наш народ зробив значний внесок в будівництво Російської імперії і Радянського Союзу. Він гадає, що разом з росіянами зможемо створити центр цивілізаційної сили, який протистоїть Заходу. Цим хотів підвищити свою значимість перед Кремлем. Стати третім у Росії після Медведєва і Путіна. Але ми захотіли піти на Захід" - сказав Віктор Єленський.

Патріарх Кирило цього не врахував, підкреслив релігієзнавець.

"Він зауважив, що українська православна паства на його боці і підтримає Росію. Але цього не сталося. Аби довести свою значимість, заявив, що війна між Україною та Росією є релігійною. Але це не зупинило. Із конфесій почали виходити віряни і священики. Сьогодні у храмах Московського патріархату відспівують бійця АТО, а завтра - возвеличують патріарха Кирила. Тому митрополит Онуфрій вимушений був дозволити не згадувати патріарха під час літургії" - зазначив Єленський.

Ненормальна ситуація, коли на території однієї країни - є кілька православних церков. Тим більше в Україні, де майже всі віруючі - православні. Єдина помісна православна церква в Україні не за горами, зауважив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єдину помісну церкву можуть створити за п'ять років - експерт

Днями патріарх Московський і всієї Русі Кирило, заявив, що Російська православна церква ніколи не погодиться на незалежність Української церкви від Московського патріархату. Також не залишить у біді своїх побратимів на Україні і не відмовляться від них.

Український парламент у червні звернувся до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням створити в Україні Єдину Помісну Православну Церкву та надати їй автокефальний статус, тобто визнати церковну незалежність. Патріарх назвав це звернення Ради "важливою історичною подією".

Зараз ви читаєте новину «На території однієї країни не повинно бути кілька православних церков - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути