четвер, 08 квітня 2010 11:05

На Рівненщині масово виловлювали мертву рибу (ФОТО)

На кількох орендованих ставках у Рівненській області триває вилов дохлої риби. Щойно скресла крига, як на берег стало викидати тушки. Тисячі промислових рибин узимку задихнулися від браку кисню під товстим шаром криги.

"У нас уже кілька тон товстолобика, білого амура та сомів в землю закопали, - розповіла Gazeta.ua Тамара Василина, секретар Миротинської сільради Здолбунівського району. – Маємо у селі Гільча Перша ставок площею 30 гектарів. Здаємо його в оренду підприємцю, який розводить там рибу. Зима була сувора і вода промерзла на півметра. Через це риба загинула, бо повітря не поступало".

Жінка припускає, якби підприємець дозволив селянам вільно рибалити взимку, збитків було би менше. Люди прорубали би лунки і тоді б риба вижила.

"Зазвичай, за рибальство брав по 100 гривень з людини за квиток. Хто за такі гроші буде ловити?  - додала Василина. – Напроти ставка б"є цілюще джерело Святого Миколая. Огидний запах доносить і туди. Селяни теж скаржаться, що на подвір"ях дохлятиною пахне".

Усю мертву рибу зібрали та відвезли на скотомогильник за селом.

Схожа ситуація і в селі Верхів Острозького району. На орендованому ставку площею 60 гектарів загинуло більше 15 тон товстолобика. Підприємці пробували узимку врятувати рибу: вмикали насоси – качали під кригу повітря, випиляли понад 300 лунок. Однак це не допомогло.

Дохлу рибу повиловлювали сітками та закопали у ями, що вирили екскаватором. Власники рибгоспу оцінюють збитки у сотню тисяч гривень.

Фото: Володимир Крушельницькій

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині масово виловлювали мертву рибу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути