субота, 02 листопада 2013 12:06

На осінню прогулянку немовля виносять на другому тижні життя

На осінню прогулянку немовля виносять на другому тижні життя
Фото: baby-best.ru

"Через мінливу осінню погоду не можу вгадати, як одягати дитину на вулицю, - розказує молода мама Юлія Дмитренко. –  Моєму синові тільки два місяці. Боюся, щоб не промерз, тому добре кутаю. Живемо зі свекрухою. Вона постійно контролює, щоб на Андрійкові було двоє штанів, три кофти і дві шапки. Навіть коли на вулиці тепло, змушує одягати на нього зимовий комбінезон, бо їй здається, що внукові холодно лежати у візочку. Коли настало бабине літо, всі виносили дітей у легеньких комбінезонах, а мій так запарювався, що верталися з прогулянки мокрими. Швиденького його перевдягала, щоб не простиг".

Як правильно одягати дітей на вулицю восени та взимку поцікавилися у педіатра Катерини Хмельовської.

"Твердження "дитина маленька і їй холодно" часто є помилковим, - говорить Катерина Сергіївна. – Вбрання дитини повинне відповідати температурі повітря на вулиці. Одягайте немовля так, як одягнені самі, тільки додайте ще один шар одягу. Вбрання повинне бути добре заправленим. На морозну і вітряну погоду підійде теплий хутряний комбінезон".

Радить перевіряти, чи не змерзла дитина під час прогулянки.

"Якщо переживаєте, що дитині холодно, зайдіть у під'їзд і перевірте, чи не холодні у дитини ніжки. Одягнути немовля потрібно в сорочечку, повзунки, теплу кофтину, теплі шкарпетки, у дві шапочки — тонку і теплу, вовняну. Варто помацати під шапочкою і передпліччя. Не довіряйте носику, бо він швидко остигає. Попробуйте за шиєю. Вона повинна бути теплою і сухою".

Радить брати з собою дві ковдри – легку і теплу вовняну.

"Замість комбінезона для зовсім маленьких краще купити конверт. Його легше одягати. Збираючи малюка на прогулянку, краще одягнути його багатошарово, щоб можна було зняти що-небудь, якщо йому стане жарко".

Коли варто виводити новонародженого на прогулянки?

"Влітку і восени на першу прогулянку дитину можна винести вже на другому тижні життя, якщо дозволяє погода. Взимку – після 14-15 днів від народження. Починати краще з 10-15 хвилин. Коли дитинка підросте до місяця, прогулянку можна продовжити до 1 години. Спочатку одягніться самі, потім одягайте малюка, щоб дитина не спітніла до виходу на вулицю.  Перед прогулянкою обов'язково змініть підгузник, щоб немовля не відчувало дискомфорт".

Зараз ви читаєте новину «На осінню прогулянку немовля виносять на другому тижні життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути