неділя, 17 липня 2016 16:37

"На нас суне справжня орда" - комбат

Автор: Ельдар Сарахман
  командир 43-го батальйону "Патріот" 53-ї бригади Сергій Мацейко
командир 43-го батальйону "Патріот" 53-ї бригади Сергій Мацейко

"Світ повинен допомагати Україні в конфлікті на Донбасі". Таку думку в інтерв'ю журналу "Країна" висловив командир 43-го батальйону "Патріот" 53-ї бригади Сергій Мацейко з позивним "Кварцит".

"Це обов'язок Європи, тому що орду стримує зараз саме Україна. На нас суне справжнісінька орда. Воюють ординці - ті ж буряти і ті, що складали силу Мамая або Чингісхана. Нічого не змінилось. Все повертається".

За словами комбата, росіяни втрачають національну ідентичність, зберігаючи імперський стиль поведінки.

"Росія і Русь - це абсолютно дві протилежні антагоністичні гілки. Зібрані народи в Росії втратили свою культуру. Не набули власної писемності. Не отримали розвитку своїх національних традицій. Це конгломерат, який почав себе називати росіянами. Бурят називає себе росіянином, але в нашому розумінні росіянин - це русич, від слова Русь. У них зовсім інше розуміння Русі. Подивіться на Путіна - він що, схожий на росіянина? Явні ознаки азіатських народів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У 1989-му році я вже знав, що буде війна" - комбат

"Я служив у Вологді, де корінний народ вепси (фіно-угорський народ на північному сході Європи - Gazeta.ua). Вони гордяться, що вони вепси, а не росіяни. А ті, кому за 50 років, вже ідентифікують себе як росіяни. І у них немає розуміння, що народ, який живе поруч, є українським. Вони вважають інакше: "Ну ти ж розмовляєш російською, значить ти росіянин". Ну який я росіянин, я українець. Сьогодні я балакаю російською, а завтра українською. У 92-му році розпалась імперія під назвою Радянський Союз. Домовились, що кожна республіка має свою державність. Є договір, рішення. Працюємо. Кожен окремо розвивається і вирішує свої проблеми. Можна співпрацювати, дружити. Але ці імперські замашки привели до цієї війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: При наступі з будь-якого боку втрати будуть неймовірні - комбат

За словами комбата, психологія російської влади нагадує фашистську.

"Як кажуть росіяни: "У вас же там моя донька одружена, значить, це і моя квартира теж. У них таке мислення. Якщо там живуть росіяни, значить, це їхня територія. Те, що там інші живуть, їх не хвилює. І вони вбивають це своїм людям у голови, а ті ведуться. Бо, нехтуючи безвідповідальністю або перекладаючи її на чиїсь плечі, з цього можна щось мати і вони готові до цього", - зазначив командир.

Повне інтерв'ю з командиром Сергієм Мацейком читайте в найближчих номерах "Газети по-українськи", журналу "Країна" та стежте за анонсами на Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «"На нас суне справжня орда" - комбат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

63

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути