середа, 10 липня 2013 17:53

На міському пляжі Рівного спортсмени безкоштовно навчають плавати
14

Фото: Фото: Олена Власова

У середу 10 липня на озері Басів Кут у Рівному відкрилася соціальна Школа плавання. Проект започаткували місцеві майстри спорту та обласний центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх", щоб навчити триматися на воді усіх бажаючих. Заняття проводитимуть на міському пляжі. Платити за курси не треба - варто лише підійти до ятки тренерів на березі і зареєструватися.

Перші тренування провели по обіді у день відкриття. Відпочивальники одразу привели дванадцятеро дітей у віці від 5 до 17 років. Малеча оточила помічників тренерів, які тримають у руках спеціальні плавучі дощечки для найменших діток. Місце для навчання відгородили буйками.

"Підходьте до води, не бійтеся, - просять тренери Тарас та Іван з міської дитячо-юнацької спортивної школи №3. – У відгородженій акваторії неглибоко – всього 1,2 метри. Заняття триватиме 20-30 хвилин".

Учнів ділять на дві групи: старших та молодших. Вже в озері тренери показують їм прості вправи. Діти по черзі занурюються та лягають на воду, пробують рухати руками та ногами. Інструктори підтримують їх, щоб не захлинулися.

"Найкраще вчитися плавати у молодому віці – з 5-6 років. Але мені доводилося бачити й менших учнів, - каже майстер спорту Катерина Дікіджі, дворазова чемпіонка Європи з плавання та учасниця Олімпійських ігор у Пекіні. – Шкода, що не у кожній школі області є можливість навчити дітей плаванню. А це хороша профілактика хвороб, особливо викривлення хребта. Та й батькам буде спокійніше, якщо малюк уже знає, як поводитися на воді."

Кожен, хто запишеться у Школу плавання, може пройти десять занять. Спортсмени вважають, що для початківців цього достатньо.

"Шкода, що я тут вперше і востаннє – приїхала до родичів у Рівне. Але на заняття пішла залюбки, бо плавати досі не вмію. Раніше пробувала навчитися сама, але не виходило. Одного разу мало не втопилася", - розповідає 17-річна Тетяна Борецька з Вінниці.

"А ми будемо ходити на усі заняття, тим більше, що вони безкоштовні. Тато і дід плавати самі уміють, але не мають часу учити. Тренерам довіряю", - матір 5-річного Дмитра Ондиса розтирає його рушником.

Хлопчик трохи змерз у воді, але задоволений.

"Соціальна школа плавання розрахована в основному на дітей та молодь, але й дорослим не відмовимо. Влітку це особливо актуально, бо щодня читаємо у новинах, що хтось потонув, - додає ініціатор проекту "Збережи життя" Роман Яворський. – Торік ми уже робили схожі курси плавання на водосховищі у Хрінниках, що в Демидівському районі. Тепер на все літо вирішили відкрити школу й у Рівному. Заняття на озері Басів Кут будуть проводити кожної суботи та неділі з 15-ої до 18-ої години, якщо погода дозволятиме. Наші інструктори працюють на добровільних засадах – це професійні плавці, майстри спорту. По закінченні курсів кожен учасник курсів отримає сертифікат, що він уміє плавати".

Зараз ви читаєте новину «На міському пляжі Рівного спортсмени безкоштовно навчають плавати ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути