Ексклюзиви
пʼятниця, 12 жовтня 2012 11:09

На Львівщині починають будувати другий Бескидський тунель

На Львівщині починають будувати другий Бескидський тунель
Бескидський тунель. Фото: karpaty.lviv.ua

У Карпатах обіцяють розпочати масштабне будівництво нового залізничного Бескидського тунелю довжиною майже два кілометри. Про це пише Сегодня.

Існуючий гірський коридор між Львівською і Закарпатською областями побудували ще 125 років тому. За цей час тунель неабияк зносився і потребує серйозної реконструкції, до того ж він дуже вузький. По ньому зараз може йти тільки один поїзд, а після будівництва нового тунелю поруч зі старим, поїзди зможуть ходити в обидві сторони. Так, якщо сьогодні поїзд сполученням "Ужгород - Київ" їде в одному напрямку 15-17 годин, то з новим тунелем цей час скоротиться вдвічі, а потяги не будуть простоювати на зупинках, обіцяють залізничники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Львівщині знайшли місце головного бункеру пропаганди УПА

Крім того, з України в Західну і Центральну Європу піде набагато більше товарняків (поки потяги йдуть на мінімальній швидкості, і залізниця зазнає збитків). Це дозволить також безпосередньо об'єднати вітчизняну залізницю з європейської (адже поки Бескидський тунель - єдина "найслабша ланка" в усьому міжнародному транспортному коридорі, що веде з Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини, України до Росії).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий тунель буде довший на 122 метри

Лагодити Бескидський тунель збираються на кредит Європейського банку реконструкції та розвитку, $ 40 млн пішло тільки на проект і підготовку, яка ведеться вже п'ять років.

Проїзд тунелем наприкінці XIX століття був досить неприємним: тунель швидко наповнювався парою, димом і кіптявою, а люди закривали наглухо вікна. Під час Великої Вітчизняної війни тунель підірвали німецькі війська.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині починають будувати другий Бескидський тунель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути