вівторок, 26 липня 2011 18:12

На "Формулі-1" годували борщем і збирали катери
23

Фото: Фото: Тарас Подолян

Сьогодні до України на "Формулу-1 на воді" приїхали перші 80 учасників зі Швеції, Італії, Голландії, Португалії Франції, Німеччини та Катару. З п'ятниці по неділю у Вишгороді на Набережній пройдуть гонки міжнародного класу. Катери будуть ганяти по колу на швидкості 250 км на годину.

Зараз у Вишгороді всюди ремонтні роботи. Уздовж вулиць накиданий чорнозем, всюди трактори та екскаватори. На Набережну пускають тільки будівельну техніку, для місцевих жителів дорогу закрили. Біля води монтують трибуни та сцену, роблять причали. На гонки чекають президента Януковича.

"Предупредили, что будет Медведев и губернатор. Для них делают вип-подиум на сто человек. Отличаться будет только навесом, остальные будут под солнцем сидеть", - каже 25-річний Євген з фірми "Профі".

Вже тиждень і вдень і вночі віп-трибуну охороняють бійці "Беркута". Пояснюють, що робочі йдуть увечері, а будівництво залишається без нагляду.

Майже щоранку за підготовкою до "Формули" слідкує перший заступник губернатора Київської області Ярослав Москаленко. Він живе в селі Осещина Вишгородського району, перед роботою заїжджає у Вишгород.

"Я бачив на якому рівні це проходило в Португалії та Катарі, - каже. - Світ ще не бачив такого рівня, на якому готуємо ми. Якщо організаторам все сподобається, отримаємо право на п'ять років проводити "Формулу".

Одна з умов гонок - сучасна та кваліфікована допомога.

"Ми відремонтували та закупили нове обладнання в Вишгородській районній лікарні на вул. Кургузова. В травні почали ремонт дороги, вчора її відкрили. Тільки трибуни розраховані на 15 тисяч гостей. А ще гонки у нас співпали з днем міста. Серед жителів роздамо дві тисячі білетів", - розповів чиновник.

На Набережній стоять трейлери, з них вивантажують напіврозібрані катери, збирають. Повз ходять місцеві жителі, все розглядають.

"Там хороший пляж за набережною, - каже Ірина з Вишгорода. - Тільки тут можна пройти. Добре, що гонка тут буде. Нам дорогу відремонтували. Погано, що білети такі дорогі. Від 250 гривень до тисячі доларів. Отам гора є, з неї прийдемо дивитись".

Для іноземців зробили велику палатку, там їх сьогодні готували борщем, молодою картоплею із кропом, кручениками та випічкою. Щодня обіцяють різне меню виключно з українських страв.

"Це перші гості. Ми їх приймали упродовж ночі і всього дня. А завтра буде вже 150 учасників гонки. Очікуємо всього 300 іноземців, - каже Ася Гранді, директор фірми "ASYA Тревел". - Всі живуть в готелі в Києві. Сюди їх привозимо, годуємо. Ще будемо показувати екскурсії. Робимо все на вищому рівні. Не можна впасти обличчям у багно".

Зараз ви читаєте новину «На "Формулі-1" годували борщем і збирали катери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути