пʼятниця, 15 травня 2015 21:16

На Донбасі операціями керував невідомо хто - генарал-афганець

На Донбасі операціями керував невідомо хто - генарал-афганець
Леонід Фурса Фото: Микола Марченко

Про участь ветеранів-афганців у АТО, про непрофесійність командування розповідає генерал-лейтенант Леонід Фурса, колишній перший заступник Головнокомандуючого Військово-повітряних сил Збройних сил України.

"У Афганістані я командував винищувально-авіаційним полком. За увесь час жоден солдат чи офіцер полку в Афганістані не загинув. Афганці мають величезний досвід ведення війни. Але він у повну силу не задіяний під час АТО. Катастрофа Іл -76 у Луганську наглядно показала, що афганців не запрошували. От у Баграмі Іл-76 прилітав щодня. Зброї там і різних систем протиповітряної оборони було море. То перед прильотом літака проводилася спеціальна військова повітряна та наземна операція. Вертольоти піднімалися у повітря і літали по колу, відкривали теплові ловушки. На висотках у радіусі 10 кілометрів засідали бійці наземної оборони і їх відстрілювали. І літак у такій так званій криниці опускався і сідав на аеродром. А відносно Луганська, то виявилося, що на відстані 5 км від аеродрома вже була територія, захоплена бойовиками. Але таке просто неприпустимо" ,– говорить Фурса.

Пояснює, має біля 11 тисяч бойових вильотів. Та ж жодного разу не запросили, щоб хоч якусь дав пораду. Коли збили літак під Луганськом, то поцікавився у командуючого , як так трапилося, що збили Іл-76. То отримав відповідь, що туди вони не втручаються, там керував невідомо хто.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі операціями керував невідомо хто - генарал-афганець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути