вівторок, 30 березня 2010 21:47

Мусульмани пообіцяли заплатити 1млн. рублів за відомості про організаторів теракту

Мусульмани пообіцяли заплатити 1млн. рублів за відомості про організаторів теракту

Ісламський культурний центр Росії (ІКЦР) виплатить мільйон рублів тому, хто надасть достовірну інформацію про організаторів терактів, які сталися в московському метро 29 березня.

Про це повідомляють РІА Новости з посиланням на заяву, яку під час прес-конференції зробив президент цієї організації Абдул-Вахед Ніязов. Він також зазначив, що дану ініціативу ІКЦР підтримало керівництво Ради муфтіїв Росії.

За словами Ніязова, організація вирішила сприяти затриманню злочинців будь-яким доступним для неї чиним. Він також зазначив, що починаючи з середи, 31 березня, люди зможуть зателефонувати за московським номером +7-495-500-35-04 і повідомити, ким, коли і де готувалися скоєні в столиці теракти.

"У даному випадку будь-яка інформація по затриманню організаторів нелюдської акції буде корисною і потрібною", - підкреслив Абдул-Вахед Ніязов. Він також додав, що отриману інформацію передадуть у правоохоронні органи.

Теракти на станціях "Луб"янка" і "Парк культури" Сокольницької лінії московського метро, в результаті яких загинули 39 людей і ще понад 70 отримали поранення, сталися вранці 29 березня. За фактом вибухів були порушені кримінальні справи за статтею "тероризм". Розслідування терактів взяв під особистий контроль генпрокурор РФ Юрій Чайка.

За даними слідства, теракти скоїли терористки-смертниці. Також повідомлялося, що їх супроводжували дві жінки слов"янської зовнішності і чоловік. Всі троє в даний час оголошені в розшук. За непідтвердженими даними, чоловіка звати Казбек Мата. Він є уродженцем Чечні.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Мусульмани пообіцяли заплатити 1млн. рублів за відомості про організаторів теракту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути