понеділок, 24 листопада 2014 18:52

Міністр оборони США пішов у відставку під тиском Обами

Міністр оборони США пішов у відставку під тиском Обами
Фото: AFP

Міністр оборони США Чак Хейгл пішов у відставку. За попередніми даними, Хейгел залишив свою посаду під тиском. Оскільки президент США Барак Обама попросив Хейгла піти з посади.

На це рішення Обаму наштовхнуло розуміння того, що загроза з боку Ісламської держави потребує інших навиків, ніж ті, якими володіє 68-літній Хейгл.

Президент оголосив про відставку міністра оборони ввечері 24 листопада, при тому назвав колишнього главу оборонного відомства США "своїм другом" та подякував тому за роботу.

В той же час джерело в адміністрації Обами стверджує, що міністр сам підняв перед президентом питання свого майбутнього два тижні тому і рішення про відставку вони прийняли сумісно.

"Це було найбільшим привілеєм в моєму житті - бути лідером і - що ще більш важливо, - щоб служити США", - підкреслив Хейгл у своїй промові під час оголошення про його відставку.

Найбільш ймовірними наступниками Хейгела у Штатах серед експертів називають: колишню заступника міністра оборони Мішель Флурной, сенатора-демократа від Род-Айленду Джека Ріда, а також колишнього заступника міністра оборони Ештона Картера.

Хейгел перебував на посаді менше двох років.

Зараз ви читаєте новину «Міністр оборони США пішов у відставку під тиском Обами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути