четвер, 23 липня 2015 09:47

Міліція покриває два жорстоких вбивства військових у частинах - правозахисники

Міліція покриває два жорстоких вбивства військових у частинах - правозахисники
Фото: molbuk.ua

Правоохоронні органи відмовляються проводити належне розслідування двох жорстоких убивств військовослужбовців у частинах Дніпропетровської та Чернігівської областей.

Про це сказано в заяві Української Гельсінської спілки, опублікованому на сайті організації.

Родичі загиблих бійців звернулися за допомогою до Української Гельсінської спілки з прав людини, оскільки правоохоронні органи відмовляються якісно розслідувати вбивства, сказано в повідомленні.

Згідно з ними, в одному випадку загинув боєць 13 Чернігівського окремого мотопіхотного батальйону, який був смертельно поранений пострілом в шию під час чергування на одному з блокпостів в селі Клещеевка Донецької області. Він помер на наступний день від важкого поранення.

За словами очевидців, стріляв заступник командира батальйону.

"Минув майже місяць з дня вбивства і досі не зроблено жодних кроків у розслідуванні справи. Більше того, заступника командира батальйону, який, за словами очевидців, стріляв у хлопця, досі не затримали", - сказано в повідомленні.

Ще одне жорстоке вбивство було скоєно на території 93-ї механізованої бригади в смт. Черкаське Дніпропетровської області, де було знайдено зв'язане по руках і ногах тіло військового. Причини і обставини вбивства поки не з'ясовані.

"Досі до відповідальності не притягнуте керівництво військової частини за порушення статутних правил внутрішньої служби. Під час розслідування військова прокуратура не втручалась, хоча злочин було скоєно на території військової частини. У червні 2015 року кримінальну справу за фактом вбивства військового взагалі було закрито так би мовити через відсутність дій кримінального правопорушення", - йдеться в заяві.

 

Зараз ви читаєте новину «Міліція покриває два жорстоких вбивства військових у частинах - правозахисники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути