четвер, 11 грудня 2014 13:30

Міліціонер, який оприлюднив відео знущань над Гаврилюком, навчатиме дітей самообороні

Міліціонер, який оприлюднив відео знущань над Гаврилюком, навчатиме дітей самообороні
Антон Гусєв (Фото: Тарас Подолян)

Антон Гусєв працював у прес-службі Міністерства внутрішніх справ, коли йому в січні 2014 року потрапило до рук відео знущання на вулиці Грушевського над майданівцями, зокрема і над козаком Михайлом Гаврилюком. Після того як виклав це відео в мережу, Антон звільнився з органів. Хотів би повернутися туди працювати за умови, що міліція очиститься. Тепер займається соціальним проектом військово-патріотичного виховання молоді "Молодіжний батальйон". Планує проводити у школах факультативи для старшокласників - знайомити з історією визвольних змагань, проводити військову підготовку учнів, вчити їх обороні.

Якби вам запропонували працювати в оновленому МВС, чи повернулися б ви в систему?

З одного боку - я віддав цій справі 12 років свого життя. Звик до казарменного життя, обов'язків, форми, дисципліни. Багато хто нею зловживає, але я вважаю, що честь мундира треба берегти і бути вірним присязі. Мені шкода, що через ці події втратив ту роботу і перспективи росту. З іншого боку, тодішня система була не найкраща. Сподіваюся, закон про люстрацію щось змінить. Читаю новини - бачу, що дуже багато людей з органів позвільняли. Позвільняти позвільняли, але кого туди набрали - не знаю. Не спілкуюся з колишніми співробітниками тісно. Але знаю, що в більшості там ті самі люди позалишалися. При бажанні нашу міліцейську систему можна було б змінити за півроку. Я бачив, як за кордоном ставляться до міліції. Такий контраст до нашої ситуації.

Де ви працюєте після звільнення з Міністерства внутрішніх справ?

Останє місце роботи було одне із інтернет-змі. Я працював там фотокореспондентом, кілька тижнів тому звільнився звідти і займаюся соціальним проектом "Молодіжний батальйон". Це проект військово-патріотичного виховання молоді, розрахований на учнів 10-11 класів. Я бачу, як за останній рік через усі ці події піднявся патріотичний дух населення, вважаю, що занедбати це неправильно. Потрібно відповідно виховувати молодь.

Як ви це втілюєте?

Програма складається з трьох розділів. Це буде теоретична частина: з вогневої підготовки, цивільної оборони, медичної підготовки. Практична частина складатиметься з поїздки в тир, стрільби і уроків самооборони. Також хочемо проводити виїзди дітей у військову частину, щоб вони побачили, як живуть солдати. Сподіваюся, що більшість це зацікавить.

Це буде як додаткове навчання, факультатив за бажанням. Програма цікава і відрізняється з занять з допризовної підготовки, тому що вона містить більше практичних елементів. Також розповідатимемо по ті чи інші події історії, і як вони вплинули на становлення української державності.

Коли стартує ця програма?

Ми вже провели кілька зустрічей з директорами шкіл, зокрема в Боярці, обговорили умови співпраці. Більшість цю програму підтримали. Орієнтовна дата, коли ми проведемо таке перше заняття - поспілкуємося з учнями і побачимо, хто хоче цим займатися, - 15 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонер, який оприлюднив відео знущань над Гаврилюком, навчатиме дітей самообороні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути