субота, 13 вересня 2014 19:27

Міф, що НАТО агресивний блок, розробили у Кремлі

Міф, що НАТО агресивний блок, розробили у Кремлі
Фото: Микола Марченко

Із 50-их років минулого століття, часу виникнення блоку НАТО, ідеологи СРСР почали розробляти міфи про цей альянс.

"НАТО – це англійський термін (North-Atlantic Treaty Organization), українською скорочена назва Альянсу буде ОПАД – Організація Північно-Атлантичного Договору. Ми ж не кажемо ЄУ (European Union), а ЄС – Європейський Союз. Як свідчить практика опитувань, коли на Сході та Півдні людей питають, чи треба Україні вступати в НАТО, то вони будуть проти. А коли запитати, чи хочуть вони в Північно-Атлантичний Альянс, то зазвичай відповідь буде "так",– пояснює Олег Кокошинський, віце-президент Атлантичної Ради України.

Тому пропонує замінити термін НАТО, котрий насаджений ідеологами Кремля, на більш зрозумілий для українців – Організація Північно-Атлантичного Договору.
Щоб тримати Україну у сфері свого впливу, в Росії розробили кілька міфів про цей альянс. Зроблено це з метою дискредитації даного органу та недопущення українців до більш високого стандарту безпеки та рівня життя.

Основний посил Кремля – приєднання України до НАТО спричинить хвилі терористичних актів на території України. Цей міф сама Росія розвіяла ще в лютому цього року, анексувавши Крим, а пізніше вторгнувшись на Донбас.

Інший міф – це перетворення України на військовий табір із іноземними військами . Але ідеологи Кремля забули сказати, що НАТО не має власної армії. Є армії національних країн-учасниць цього альянсу. Вони в випадку зовнішньої агресії направляють контингенти своїх військових для відбиття атаки агресора.

Ще один міф, котрий Кремль нав'язував через ЗМІ українцям та й своїм громадянам, що держава член НАТО повинна відправляти своїх солдатів для участі у військових операціях. Але в таких операціях участь беруть професійні військові. Втрати України за 14 років миротворчої діяльності склали 44 особи, загальні втрати НАТО в Косово та Афганістані – 181 солдат. Втрати СРСР в Афганістані – 14 тисяч осіб. Втрати українців після вторгнення військ Росії в Україну вже складають кілька тисяч громадян України.

Зараз ви читаєте новину «Міф, що НАТО агресивний блок, розробили у Кремлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути