середа, 30 вересня 2015 13:44

Мешканці багатоповерхівок можуть зекономити до 20% квартплати - "Наш край"

Мешканці багатоповерхівок можуть зекономити до 20% квартплати - "Наш край"

Завдяки переведенню на утримання міста дитячих та спортивних майданчиків, а також інших місць загального користування, розмір квартплати мешканців багатоповерхівок можна знизити на 10-20%. Про це заявив міський голова Чернігова, член партії "Наш край" Олександр Соколов.

За словами чернігівського мера, завдяки фінансовій децентралізації органи місцевого самоврядування можуть взяти на себе клопоти з благоустрою та прибирання місць загального користування. Йдеться про дитячі та спортивні майданчики, сквери, прибудинкові проїзди. "Ними часто користуються жителі одразу кількох будинків, а платять мешканці того будинку, на чиїй території такі місця розташовані. Якщо ці території передати на утримання місцевої влади, то можна буде забезпечити їхній регулярний ремонт та благоустрій, а також знизити розмір квартирної плати мешканців на 10-20%", - відзначив Олександр Соколов.

За його словами, щоб вивести майданчики з прибудинкової території, а значить і позбавити мешканців необхідності платити за їхнє утримання, необхідно спершу чітко встановити межі прибудинкових територій. З 1 липня цього року мешканці можуть зробити це самі – за допомогою ОСББ або управляючих будинками.

Лідер "Нашого краю" на Чернігівщині зазначив, що готовий звернутись до депутатів міськради із пропозицією на найближчій сесії ухвалити рішення щодо переведення на утримання міста територій загального користування – майданчиків, скверів, парків, міжквартальних проїздів тощо. "Після визначення меж прибудинкових територій ОСББ та управляючим будинками достатньо буде звернутись із заявою до мерії, щоб передати майданчики та сквери на утримання міста. Закликаю приєднатись до цієї ініціативи керівників інших міст та містечок України", - заявив Олександр Соколов.

На його думку, мешканці багатоквартирних будинків у результаті виграють двічі: їм не доведеться платити зайві кошти за квадратні метри вулиці, а належний стан дитячих і спортивних майданчиків гарантуватиме місто.

Зараз ви читаєте новину «Мешканці багатоповерхівок можуть зекономити до 20% квартплати - "Наш край"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути