неділя, 21 червня 2009 19:04

Меркель теж не вірить Ахмадінежаду

Меркель теж не вірить Ахмадінежаду
Президент Ірану Махмуд Ахмадінежад зажадав від західних країн припинити втручання у внутрішні справи країни. Про це йдеться в опублікованій сьогодні заяві глави іранської виконавчої влади. "Поспішні заяви, подібні тим, які ви робите, зовсім не можуть сприяти тому, щоб ваші країни увійшли до кола друзів Ірану. Тому прошу вас припинити подібні втручання", - заявив Ахмадінежад.

Заява Ахмадінежада стала частиною пропагандистської кампанії з метою представити опонентів агентами впливу західних країн, а також відповіддю на висловлювання деяких західних лідерів, в яких засуджувались насильницькі дії іранської влади з придушення виступів. Зокрема, Барак Обама закликав офіційний Тегеран припинити насильство відносно учасників акцій протесту проти результатів президентських виборів.

Канцлер ФРН Ангела Меркель, у свою чергу, звернулась до влади Ірану із закликом провести повторний підрахунок голосів, відданих виборцями під час президентських виборів. "Німеччина виступає на стороні тих людей в Ірані, які хочуть скористатись своїм правом на вільне висловлювання думок і правом на участь в зборах", - сказала вона.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Меркель теж не вірить Ахмадінежаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути