понеділок, 15 червня 2009 10:52

В Ірані офіційно оголошено переможця президентських виборів

В Ірані офіційно оголошено переможця президентських виборів
Чинного главу Ірану Махмуда Ахмадінеджада офіційно оголосили переможцем на президентських виборах, що відбулися 12 червня в Ірані.

За Ахмадінеджада проголосували 62,6% виборців. Його найближчий конкурент Мір Хоссейн Мусаві набрав 33,75% голосів. Явка виборців на виборах склала рекордні 85%, повідомив міністр внутрішніх справ країни Садек Масулі, відповідальний за проведення виборів.

Ще до офіційного оголошення результатів в повідомленні державного інформаційного агентства Ірану Ахмадінеджада вже було названо "однозначним переможцем", а керівник його передвиборчої кампанії заявив, що "будь-які сумніви в цій перемозі народ сприйме як жарт".

У свою чергу, основний суперник президента, екс-прем"єр країни Мір Хоссейн Мусаві назвав перемогу чинного президента "небезпечними хитрощами" і заявив, що перевибори Ахмадінеджада призведуть до встановлення в країні тиранії. Крім того, він розповсюдив заяву, в якій назвав результати виборів сильно спотвореними.

Нагадаємо, прихильники Мусаві організували масові акції протесту в Тегерані, які завершилися зіткненнями з поліцією. За останніми даними, в результаті заворушень було арештовано близько 170 осіб, повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «В Ірані офіційно оголошено переможця президентських виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути