вівторок, 23 квітня 2013 14:45

Mars One почав набір людей, які назавжди оселяться на Марсі

Mars One почав набір людей, які назавжди оселяться на Марсі
Малюнок: Mars One

Mars One оголосив про початок відбору кандидатів, бажаючих полетіти на Червону планету в 2023 році і зробити її своїм домом до кінця життя. Про це йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті проекту.

Mars One запрошує бажаючих з різних точок Землі, які досягли 18-річного віку, подавати заявку онлайн через сайт apply.mars-one.com. Всім кандидатам при подачі заявки доведеться заплатити "маленьку плату". Символічний бар'єр в пару десятків доларів введений для відсіву людей, що подають заявки без серйозних намірів. Відбір проходитиме у декілька етапів. Після першого з них (онлайн-етапу), на майбутніх колоністів чекає тривале навчання. На останньому етапі, коли 24 кандидати будуть повністю готові до польоту, голосуванням аудиторії буде обрано декілька найдостойніших. Останній етап завершиться до липня 2015 року, наступні 7 років "щасливчики" будуть підвищувати свою кваліфікацію.

Mars One, що базується в Голландії, називає себе некомерційною організацією, яка відправить людей на Марс у 2023 році для створення першого постійного поселення за межами Землі. Вона має намір створити умови для життя людей на Червоній планеті заздалегідь за допомогою марсоходів. Реальний план місії був розроблений з урахуванням тільки існуючих технологій, наданих приватною космічною промисловістю, стверджують в організації.

Зараз ви читаєте новину «Mars One почав набір людей, які назавжди оселяться на Марсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути