четвер, 29 вересня 2011 14:10

Львівська молодь вимагає майданчика для занять вуличним спортом
23

Фото: Фото: Євген БОРІСОВ

Сьогодні півсотні молодих людей з львівських об'єднань "Здоровий спорт українських вулиць" та "Вуличні спортсмени" зібрались на флеш-моб у центрі міста перед Ратушею. Вимагають у міської влади обладнати сучасний європейський майданчик для занять та змагань з вуличного спорту.

Хлопці відтискались на бруківці по 200 разів, показували акробатичні трюки на трубі, яку тримали четверо учасників акції.

- Ми сьогодні показуємо владі, що насправді вміємо. Це значить, що справді живемо спортом, і наскільки для нас важливо мати місце для занять, - розповідає десятикласник Олександр Тасєєв, 16 років. - Ми хочемо, щоб Львів був європейським містом не лише за архітектурою, але й за розвитком спорту.

За проектом, спортивний майданчик має бути площею 250-300 кв м. Обладнаний низькими та високими турніками, брусами, шведською стінкою з підвісом для гімнастичних кілець.

- За нашими підрахунками, приблизна вартість матеріалів становить 15 тисяч гривень, - розповідає один з розробників проекту Микола Романов, 25 років. - Зараз ми займаємось на різних спортмайданчиках по місту. Але там є не всі потрібні тренажери, на весь Львів узагалі один спеціальний гімнастичний турнік. Нас часто ганяють з майданчиків, не дають займатись.

Через сорок хвилин акції до молоді вийшов депутат міськради від всеукраїнського об'єднання "Свобода" Михайло Семчій. Забрав 200 заяв та проектну документацію майданчика.

- Я зараз на сесії зачитаю ваше звернення депутатам. Думаю, ми зможемо вирішити це питання позитивно, - пообіцяв депутат.


Зараз ви читаєте новину «Львівська молодь вимагає майданчика для занять вуличним спортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути