пʼятниця, 09 грудня 2016 11:09

Лещенко таки скоїв правопорушення при купівлі квартири

Лещенко таки скоїв правопорушення при купівлі квартири

Печерський районний суд Києва отримав протокол, складений Національним агентством з питань запобігання корупції, про адміністративне правопорушення депутата Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка" Сергія Лещенка при купівлі квартири в Києві.
Про це свідчить документ, копію якого мають "Українські новини".

Суд отримав протокол про адмінпорушення в четвер. НАПК просить суд направити в агентство копію судового рішення у даній справі. Також агентство передало до суду компакт-диск із записом, який підтверджує відмову Лещенка від підписання та ознайомлення з протоколом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лещенко сховався від адмінпротоколу у сесійній залі

Згідно із законодавством, суд має розглянути цей протокол протягом 15 днів.

Народний депутат із "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко отримав знижку на квартиру 1 млн 801 тис. 648 грн. У Національному агентстві з протидії корупції це розцінюють як "подарунок від забудовника". Це — адміністративне порушення. Його карають накладенням штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією подарунка.

Лещенко придбав квартиру за 7,5 млн грн у елітному будинку в історичному центрі столиці. Її площа 192 "квадрати". Пояснив, вклав у це частину власних заощаджень, позику від Олени Притули. Вона — керівник сайту "Українська правда". Раніше там працював Сергій. А також гроші своєї дівчини Анастасії Топольської. За словами Лещенка, Притула дала безвідсоткову позику у 3 млн 770 тис. грн.

6 грудня представник Нацагентства з протидії корупції Андрій Козловський прийшов до парламенту, щоб зачитати депутату адмінпротокол про правопорушення. Лещенко втік до сесійної зали.

Зараз ви читаєте новину «Лещенко таки скоїв правопорушення при купівлі квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути