вівторок, 19 липня 2011 12:15

Курцям відмовляють у ремонті "отруйних" комп'ютерів Apple

Курцям відмовляють у ремонті "отруйних" комп'ютерів Apple

Жителю Німеччини, дизайнеру з Гессена Бену Йолю було відмовлено в ремонті комп'ютера iMac через те, що чоловік курить.

Йоль приніс в сервісний центр Apple у Франкфурті свій iMac, у якого зламався DVD-дисків. Комп'ютер ще перебував на гарантії, тому ремонт повинен був бути безкоштовним, пише видання Stern.

Однак у безкоштовному сервісі йому було відмовлено. У компанії заявили, що Йоль курить, і тому безкоштовно відремонтувати його техніку фірма не може, тому що нікотин забруднив комп'ютер, і тепер він отруєний.

Навіть коли Йоль запропонував оплатити сервіс, йому відмовили, пославшись на те, що ремонт комп'ютера курця наражає на небезпеку здоров'я майстра.

У представництві Apple в Німеччині заявили, що клієнтам-курцям не відмовляють у гарантійному обслуговуванні, проте фірма має право відмовитися ремонтувати сильно забруднену техніку.

Випадок Йоля не єдиний: в Америці з 2008 року вже було кілька випадків, коли Apple відмовлялася ремонтувати по гарантії пристрої, забруднені нікотином або смолами: але не через побоювання за здоров'я майстра, а тому, що дим призводить до забруднення чутливих деталей, то Тобто клієнт сам винен у поломці.

"Йоль з цієї ситуації вже зробив висновки: він збирається купити комп'ютер від Windows", - пише видання Sueddeutsche Zeitung.

Зараз ви читаєте новину «Курцям відмовляють у ремонті "отруйних" комп'ютерів Apple». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути