середа, 06 липня 2011 16:26

Для iPhone розробили програму, яка знаходить місце перебування талібів

Для iPhone розробили програму, яка знаходить місце перебування талібів

Капітан армії США Джонатан Спрінгер розробив програму для iPhone, яка може допомогти американським військовим визначати місце перебування талібів.

За допомогою камери, компаса і карт GPS-додаток видає точні координати місця, звідки противник веде вогонь.

Додаток називається Tactical Nav, в дослівному перекладі "Тактична навігація". За словами Спрінгера, програма працює дуже точно, він розробив її спеціально для солдат і особисто протестував, перебуваючи в Афганістані. Програма дає змогу відразу ж відправляти отримані дані в командний центр для швидкого здійснення атаки з повітря.

Спрінгер розповідає, що ідея створити подібну програму з'явилася у нього після того, як двох його друзів таліби вбили рік тому. У розробку він вклав понад 30 тис дол.

Спрінгер намагався продати програму Пентагону, але військове керівництво не виявило жодного інтересу до його розробки. За словами Спрінгера, відмова американських військових дуже розчарувала його.

"Мені справді прикро, тому що я роблю це для армії. Але це тільки надихає мене на подальшу роботу", - сказав Спрингер. Щоб якось окупити свої витрати, він вирішив виставити додаток на продаж в Інтернеті. Тепер будь-хто охочий може придбати його через онлайн-магазин Apple Store за 5,5 долара.

Раніше британські експерти виявили, що мобільні пристрої Apple фіксують координати користувача в кожний конкретний момент часу, не повідомляючи його про це. Як зазначають дослідники, незаявлена офіційно функція вперше з'явилася в операційній системі iOS 4, випущеній у червні 2010 року.

А компанія Google випустила на ринок програму, що дозволяє власникам мобільних телефонів та інших пристроїв безпровідного зв'язку автоматично передавати свої координати родичам і друзям.

Зараз ви читаєте новину «Для iPhone розробили програму, яка знаходить місце перебування талібів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути