середа, 10 лютого 2016 14:52

Кожне найменше село матиме початкову школу - Квіт

Кожне найменше село матиме початкову школу - Квіт

Кожне найменше село матиме початкову школу, в усіх регіонах створюватимуть так звані "hub schools", або опорні школи. Мова йде про створення належної мережі шкіл. Про це повідомив міністр освіти Сергій Квіт під час проведення брифінгу у Кабміні.

Він також висловив сподівання, що новий закон про освіту, який уже знаходиться у Верховній Раді, відкриє шлях до переходу України до профільної школи.

"Тобто кожне найменше село буде мати початкову школу, але в усіх регіонах будуть створюватися так звані "hub schools", або опорні школи, з належним устаткуванням кабінетів передусім фізики, хімії, біології, і з належним кадровим складом", - зазначив міністр.

Він зауважив, що опорні школи відвідуватимуть діти з багатьох сіл, щоб мати змогу навчатись у профільних старших класах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярі не відпрацьовуватимуть карантин - Міносвіти

"Тому це у фокусі уваги нашого уряду. І на опорні школи в бюджеті закладено 200 млн грн, але це не основні кошти, тому що ми працюємо із донорами та інвесторами, ведемо переговори насамперед із Світовим банком", - повідомив Квіт.

Міністр повідомив, що МОН має пропозиції про кредитну лінію від німецького уряду на придбання шкільного обладнання і також веде переговори з USAID.

"Ми будемо залучати донорів та інвесторів міжнародних так, як це робилося в усіх пострадянських країнах. І нам наводять позитивні приклади, зокрема, Молдова та інші країни. Тобто опорні школи - це наш один із головних проектів на цей рік", - сказав міністр.

Він також нагадав, що минулого року уряд виділив 100 млн грн на придбання кабінетів фізики. У цьому році передбачається виділення 600 млн грн, які будуть витрачені місцевими бюджетами на придбання шкільних автобусів.

"Це надзвичайно важливо для виконання нашої програми опорних шкіл", - підкреслив Сергій Квіт.

Нагадаємо, Квіт: усі підручники вчасно надруковані і розвезені по областях.

Зараз ви читаєте новину «Кожне найменше село матиме початкову школу - Квіт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути