субота, 23 січня 2010 15:37

Космонавтам підключили Інтернет

Космонавтам підключили Інтернет

Екіпаж Міжнародної космічної станції з 22 січня 2010 року отримав прямий доступ в інтернет, повідомляє Associated Press.

Американський астронавт Тімоті Крімер працював над підключенням станції до всесвітньої мережі протягом місяця з тих пір, як потрапив на МКС. В п"ятницю він написав перший в історії людства пост в Twitter з космосу.

Раніше екіпаж МКС міг публікувати повідомлення в Twitter через посередників - послання відправлялися в Центр управління польотами в Х"юстоні. Також космонавти періодично зв"язувалися з рідними і близькими за допомогою спеціальної IP-телефонної лінії.

Відтепер, для того, щоб вийти в інтернет, мешканцям станції досить включити ноутбук. Зв"язок як і раніше встановлюється через Х"юстон, де для астронавтів виділили спеціальний сервер, підключений до Інтернету, але виходячи в мережу вони отримують повну свободу дій.

Представники НАСА очікують, що нововведення підніме бойовий дух екіпажу, особливо тих астронавтів, які знаходиться далеко від рідних і близьких вже довгий час. В центрі управління польотами сподіваються, що мешканці МКС не зловживатимуть мережевим дозвіллям.

Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Космонавтам підключили Інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути