четвер, 08 вересня 2016 16:48

Корупційний спрут "регіоналів" перейшов до рук окремих представників "нової влади" - нардеп Корнацький

Корупційний спрут "регіоналів" перейшов до рук окремих представників "нової влади" - нардеп Корнацький

Народний депутат Аркадій Корнацький, колишній власник "Агрофірми Корнацьких", заявив, що серед керівників органів із боротьби з корупцією працюють корупціонери. Просить президента України відсторонити їх від обов'язків на час розслідування справи про рейдерське захоплення землі агрофірми та її врожаю. Заяву з проханням відкрити кримінальне провадження написав у Національне антикорупційне бюро України.

"В Україні до головних органів із боротьби з корупцією належать Генеральна прокуратура, Міністерство внутрішніх справ і Національна поліція. Але є підстави вважати, що керівники та деякі високопосадові особи цих органів — корупціонери. Корупційний спрут "регіоналів" не тільки не знищений, а й перейшов до рук окремих представників "нової влади" і посилився", - зазначає Корнацький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сільським головам усієї країни треба об'єднатися - заради порятунку села

Він каже, що рейдерські атаки на поля у Первомайському та Кривоозерському районах Миколаївщини здійснює банда кримінального авторитета Михайла Титова на прізвисько Мультик.

"У 2010-2011 роках можновладці та кримінальні елементи утворили на Миколаївщині потужне злочинне угруповання. До нього з боку влади увійшли тодішній народний депутат Артем Пшонка, голова обласної держадміністрації Микола Круглов та деякі його підлеглі, прокурор обласної прокуратури Юрій Марченко. З боку криміналу - місцевий авторитет Михайло Титов на прізвисько Мультик. Угруповання стрімко нарощувало масштаби злочинної діяльності, і тепер чи не найбільше у країні. Серед основних його злочинів - захоплення сільгосппідприємств і чужих урожаїв".

Після перемоги Майдану ситуація навколо "Агрофірми Корнацьких" загострилася.

"Після втечі "регіоналів" банда не послабилася з "офіційного" боку. На обласному рівні Миколу Круглова замістив Вадим Меріков, на загальнодержавному — Артема Пшонку замінило керівництво Міністерства внутрішніх справ, у прокуратурі "вирішував питання" через свої широкі зв'язки в прокурорському середовищі Юрій Марченко.

Восени 2015-го, через півтора року після перемоги Майдану й "оновлення" влади, банда чисельністю вже до 600 озброєних головорізів за прямої допомоги міліції, захоплює понад 700 гектарів кукурудзи на полях "Агрофірми Корнацьких". Беззбройні селяни цього разу не змогли протистояти об'єднаним силам бандитів і "правоохоронців", - продовжує нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Децентралізація" обертається масовим знищенням сільрад - народний депутат

Корнацький каже, що керівники МВС та НПУ знають про ситуацію під Чаусово-2.

"3 вересня 2016 року під прикриттям "оновлених" органів внутрішніх справ і прокуратури здійснюється третя атака банди Мультика — досі триває бандитський грабіж врожаю соняшника на тих же полях під Чаусово-2 . Тільки тепер банді допомагають не лише поліцейські, а й у Генпрокуратурі - керівник департаменту спеціальних розслідувань Сергій Горбатюк і генпрокурор Юрій Луценко. Адже у них давно лежать розслідувані й готові до передачі в суд кримінальні провадження щодо банди Мультика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Просто зараз десятки найманців захоплюють чужу власність – народний депутат України

Нардеп просить президента вжити заходів для відсторонення згаданих високопосадовців від службових обов'язків на період досудового слідства.

"Партнери Мультика з числа народних депутатів, співробітників МВС, НПУ, миколаївських управлінь СБУ, НПУ й прокуратури на його замовлення чинять проти мене провокації. Хочуть звинуватити мене, ніби наймаю бандитів для захоплення врожаю підприємства. За мною, членами сім'ї та помічниками стежать, прослуховують телефони".

Нагадаємо, перший збройний напад на "Агрофірму Корнацьких" банда Мультика скоїла 18 червня 2013 року. Атакували понад 100 озброєних бандитів. Захопити підприємство та врожай злочинцям не вдалося, бо на захист підприємства піднялися сотні селян. П'ятеро з них отримали вогнепальні поранення.

Зараз ви читаєте новину «Корупційний спрут "регіоналів" перейшов до рук окремих представників "нової влади" - нардеп Корнацький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути