вівторок, 01 листопада 2016 12:59

Колишній адвокат Савченко відхрестився від зв'язків із Медведчуком

Колишній адвокат Савченко відхрестився від зв'язків із Медведчуком

Ілля Новіков - колишній адвокат народного депутата Надії Савченко - звинуватив колегу Миколу Полозова у брехні та заявив, що не пов'язаний ні з помічником президента РФ Владиславом Сурковим, ні з кумом Володимира Путіна Віктором Медведчуком.

Між колишніми адвокатами українського нардепа Надії Савченко Миколою Полозовим, Марком Фейгіним та Іллею Новіковим розгорівся скандал. Полозов у Facebook написав, що Новіков брав участь у діяльності створеної помічником президента РФ Владиславом Сурковим організації "Молоді юристи Росії", а також через сестру Савченко, яка не відхрещувалася від зв'язків із Віктором Медведчуком, вирішував свої проблеми.

"Хтось серйозно чекає, що я буду виправдовуватися? Полозов бреше у всьому. Я ніяк не пов'язаний ні з Сурковим, ні з Медведчуком, ніколи не радив Україні вести переговори про мир із ЛНР і ДНР, не вирішував питання Корбана, не просив Фейгіна взяти мене у справу Савченко, і не погоджував її візит до Москви у ФСБ", - написав Новіков у Facebook.

Але скаргу Новіков не подаватиме, бо він захищає в суді двох українців – Ахтема Чийгоза і Хайсера Джемілєва.

"Микола чесно заробив собі цим постом стягнення аж до позбавлення адвокатського статусу. Але йому нічого не загрожує, тому що я не подам на нього скаргу в палату. Цим я поставив би під удар його нинішніх підзахисних Ахтема Чийгоза і Хайсера Джемілєва. Нехай він і далі працює з ними, він непоганий адвокат, у мене немає проблем з тим, щоб це визнати", - написав юрист у Fаcebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із правозахисних комісій Росії виключили захисників українців

Новіков пояснив, як виїжджав за кордон, маючи заборгованість в Сбербанке. За його словами, він їздив в Україну та Європу через Мінськ і про борг дізнався вперше, коли поїхав не через білоруську столицю. Він погасив його після приїзду в РФ. Новіков прокоментував і свою роботу з пошуку доказів у справі Савченко.

"Вся моя робота з добуванням доказів в Україні зводилася до того, щоб приїхати в Київ і забрати готову папку з матеріалами СБУ в нашого українського колеги Олександра Плахотнюка. Я ніколи спеціально не приховував від Марка і Миколи, над чим працюю, але вони ніколи цим особливо не цікавилися", - написав він.

Надія Савченко потрапила в полон 17 червня 2014 року. За наказом Плотницького бойовики напали на військовослужбовців "Айдара" на Луганщині. Вони захопили старшого лейтенанта Савченко і вивезти її до Луганська, а звідти незаконно переправили через державний кордон в Росію.

Зараз ви читаєте новину «Колишній адвокат Савченко відхрестився від зв'язків із Медведчуком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути