четвер, 19 листопада 2015 17:46

Кліматичні біженці обиратимуть Україну - метеоролог

Кліматичні біженці обиратимуть Україну - метеоролог
Фото: offshorewealth.info

Кліматичні зміни на планеті можуть спровокувати великі потоки біженців. Багато обиратимуть Україну завдяки сприятливим умовам для життя, припускає старший науковий співробітник Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України кандидат фізично-математичних наук Світлана Краковська, передає Укрінформ.

"За оцінками ООН, до середини цього століття кількість кліматичних біженців може зрости до 200 мільйонів. Значний потік цих біженців може бути направлений саме в Україну, бо порівняно з іншими частинами світу та державами маємо кращі умови, принаймні, у питаннях забезпечення водою", - зауважила Світлана Краковська.

Науковець є членом міжурядової групи експертів з питань клімату. Красовська пояснила, що кліматичні біженці - люди, які змушені покидати свої домівки через зміни клімату та глобальне потепління. Підвищення температури призводить до танення льодовиків, в результаті чого відбуваються паводки та підвищення рівня моря, а також до засухи та опустелювання. Ці явища роблять деякі території непридатними для життя.

За словами фахівця, лише протягом 2011 - 2013 років кліматичні катастрофи в Азії змусили мігрувати 42 млн людей. Політики припускають, що зміна клімату також може призвести до посилення конфліктів у світі.

Зараз ви читаєте новину «Кліматичні біженці обиратимуть Україну - метеоролог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути